Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon introduceert AVR-X3100W netwerk AV-receiver

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2014, 16:50 CategorieReceivers

Begin vorige maand introduceerde Denon de nieuwe netwerk-AV-receivers AVR-X2100W en AVR- X1100W, beiden instapmodellen maar rijkelijk uitgerust. Vandaag voegt Denon wederom een receiver aan het assortiment toe, dit keer een middenklasse model dat gaat onder de naam AVR-X3100W.

Denon AVR-X3100W

De nieuwe AVR-X3100W borduurt voort op de eerder uitgekomen AVR-X2100W en AVR-X1100W, en beschikt dus over nog meer features en een betere audioweergave. Zo is de receiver voorzien van een  geavanceerde multi-zone functie, pre-out en aangepaste installatie, en een nieuwe ECO-modus ontwikkeld om het stroomgebruik op een onder controle te houden.

De Denon AVR-X3100W is voorzien van een versterker met 180 watt per kanaal en biedt ondersteuning voor hoge resolutien audioformaten zoals Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. Ook is er ondersteuning voor DTS Neo:X, Audyssey DSX en Dolby Pro Logic IIz aanwezig, voor een realistischere surround-ervaring uit extra hoogte- of breedteluidsprekers. Daarnaast biedt Audyssey Dynamic Volume real-time volumeregeling en Audyssey Dynamic EQ ondervangt problemen met de surround-weergave bij lage volumeniveaus. Audyssey MultEQ XT stelt de luidsprekers (waaronder de subwoofer) automatisch af op de luisteromgeving van de kamer en de kenmerken van de luidsprekers.

Denon AVR-X3100W

De receiver is voorzien van acht HDMI-ingangen en twee HDMI-uitgangen. De videoprocessor van de AVR-X3100W is klaar voor toekomstige beelden in 4K Ultra HD-resolutie met een 50/60 Hz refresh rate, en biedt doorvoer van 4:4:4 Pure Color 4K-subsampling. Vanzelfsprekend is de receiver dan ook uitgerust met HDMI 2.0-poorten. Lage resolutie materiaal kan opgeschaald worden naar een resolutie van maximaal 4K Ultra HD met 50/60 Hz. Via de twee HDMI-uitgangen kunnen verschillende programmabronnen worden aangesloten, waardoor je in de ene kamer een film kunt kijken en in de andere kamer tv kunt kijken. Het 7.2-kanaals pre-out-gedeelte, de RS-232-poort en de flexibele versterkingstoewijzing maken installatie van multi-zone-geluid en domotica mogelijk. Daarnaast is de receiver voorzien geavanceerde ISFccc-bedieningselementen voor videokalibratie.

Denon AVR-X3100W-3

De nieuwe AVR-modellen in de X-serie van dit jaar bieden verschillende draadloze aansluitopties, waaronder WiFi om verbinding te maken met een thuisnetwerk, en Bluetooth om mobiele apparaten met één druk op de knop aan te sluiten. Via AirPlay kan muziek worden gestreamd vanaf Apple-apparaten. Natuurlijk is ook ondersteuning voor het streamen van media via DLNA aanwezig, heb je de keuze uit duizenden internetradiozenders en kun je muziek luisteren op Spotify via Spotify Connect. Ook is de receiver voorzien van een USB-poort aan de voorzijde voor aansluiting van een USB-opslagapparaat, of van een iDevice voor gelijktijdig afspelen en opladen. Al deze functies zijn te bedienen via de Denon Remote-app voor apparaten met iOS of Android.

Een unieke feature van de nieuwe receivers is de ECO-modus van Denon. Het effect hiervan is te zien in de ECO-meter op het scherm. In de modus Auto ECO schakelt het apparaat automatisch tussen de normale modus en ECO-modus, afhankelijk van het ingestelde volumeniveau.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe AVR-X3100W, met zwarte afwerking, is verkrijgbaar vanaf augustus voor een consumentenadviesprijs van 999 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.