Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Consumenten vinden beeldkwaliteit belangrijker dan gebogen scherm, 4K en oled

Geschreven door
Geplaatst op23 juni 2014, 17:12 CategorieOnderzoeken

Wat is voor jou het meest belangrijk wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe tv? De beeldkwaliteit, het design, de resolutie of de beeldtechniek? Uit onderzoek van NPD DisplaySearch blijkt dat consumenten eigenlijk vooral op zoek zijn naar de beste beeldkwaliteit. Daarna wordt pas gekeken naar bijvoorbeeld een gebogen display, de resolutie of de beeldtechniek.

NPD DisplaySearch kijkt elk jaar naar de interesse van consumenten in displays, waaronder televisies. Uit het meest recente onderzoek van het bureau blijkt dat de beeldkwaliteit van een tv de belangrijkste factor is bij aankoop. De beeldkwaliteit kreeg 148 punten (waar 100 gemiddeld belangrijk is) en geluidskwaliteit komt op de tweede plaats met 132 punten. Ook de prijs en de gebruiksvriendelijkheid zijn belangrijke factoren bij de aankoop en blijven andere factoren als de hoge 4K-resolutie of de oled-techniek voor.

Volgens NPD DisplaySearch focussen fabrikanten zich teveel op het feit dat iets nieuw is en de termen die daarbij horen. Zo lees en zie je vaak de termen ‘4K’, ‘UHD’ en ‘oled’ terug maar zijn fabrikanten niet duidelijk genoeg over waarom deze technieken voor een betere beeldkwaliteit zorgen. Daarbij liggen de prijzen van tv’s met deze technieken nog op een hoog niveau, al zien we met name op het gebied van 4K Ultra HD tv’s steeds meer betaalbare modellen verschijnen.

Het onderzoeksbureau geeft ook aan dat fabrikanten het momenteel zwaar hebben omdat veel consumenten pas net een nieuwe flatscreen tv hebben en op een digitaal tv-signaal overgestapt zijn. Voor hen is het geen must om nu weer over te stappen op een hogere resolutie of nieuwe beeldtechnieken. In volwassen markten, zoals die in Nederland, wordt een tv gemiddeld om de zes jaar vervangen.

Lees meer over waar je op moet letten bij het kopen van een tv en vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tv.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.