Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BBC grijpt WK 2014 aan voor 4K Ultra HD-tests

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2014, 11:42 CategorieDigitale tv

Nog een weekje en dan gaat het WK voetbal 2014 van start in Brazilië. Aangezien er dit jaar heel wat 4K Ultra HD tv’s op de markt verschenen zijn had het mooi geweest als dit WK in de 4K-resolutie uitgezonden werd maar daarvoor komt het helaas net wat te vroeg. Alleen bewoners van een wijk in Rio de Janeiro kunnen het 4K-signaal bekijken, al is het buiten op door Sony beschikbaar gestelde tv’s.

Mogelijk is de situatie anders tijdens het EK van 2016 want verschillende bedrijven en omroepen voeren de komende weken test uit met het opnemen en uitzenden van 4K-materiaal. Eerder lieten Sony en de FIFA al weten een aantal wedstrijden in de hoge resolutie op te nemen en vandaag maakt de Engelse BBC bekend een aantal tests met het uitzenden van 4K-materiaal te willen uitvoeren tijdens het WK.

Helaas gaat het om tests die achter gesloten deuren plaatsvinden. Het is dus voor kijkers niet mogelijk om het 4K-signaal in de huiskamer te ontvangen.  Het doel van de tests is om te kijken hoe de transmissie van 4K-content via de kabel, de ether en het internet verloopt. Aan de hand hiervan kan mogelijk in de toekomst bepaald worden wat de meest efficiënte methode is.

Het aanbod van 4K-materiaal laat momenteel nog te wensen over. Je kunt via de streamingdienst Netflix al een serie in 4K-resolutie bekijken, zoals beschreven in onze Samsung UE55HU7500 review, en onlangs is het eerste 4K-demokanaal via de satelliet gelanceerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.