Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xiaomi lanceert goedkope Android tv met 4K-resolutie

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2014, 13:52 CategorieLcd en led tv's

Ook Chinese fabrikanten hebben de smaak van 4K Ultra HD helemaal te pakken. Na onder meer Seiki en SkyWorth komt nu ook Xiaomi met een goedkope 4K-televisie. Extra interessant is dat dit model op Android draait.

De tweede Smart tv van het Chinese Xiaomi heeft een formaat van 49-inch, komt met een prijskaartje van maar 640 dollar en beschikt over de hoge 4K Ultra HD-resolutie. Daarbij draait de tv op Android, met daar overheen de MIUI skin die het bedrijf zelf ontwikkeld heeft.

Onder de motorkap zien we een een quadcore MediaTek-processor met een 1.45GHz kloksnelheid terug, vergezeld door een Mali-450 grafische processor en 2GB aan werkgeheugen. Daarbij is er 8GB aan opslagruimte dat met een microSD-kaart van maximaal 64GB uitgebreid kan worden.

Xiaomi-mi-tv-2-2

De tv gaat onder de naam MI TV 2 en beschikt over nog een aantal mooie features. Zo is er ondersteuning voor de weergave van 3d-materiaal aanwezig, maakt de afstandsbediening gebruik van Bluetooth in plaats van infrarood, en kun je een ‘verloren’ afstandsbediening met een druk op een knop van de tv laten piepen om hem terug te vinden.

Daarnaast kan de tv bediend worden met een voor Android en iOS ontwikkelde applicatie. Deze app biedt ook ondersteuning voor spraak en gebaren om de tv te bedienen, en kan informatie over de content die je bekijkt weergeven. Aangezien dat de tv maar 15,5 millimeter diep is wordt er een speciale audiobar met een draadloze subwoofer meegeleverd. Dit systeem beschikt over Bluetooth waardoor je ook muziek vanaf een smartphone of tablet over de speakers kunt laten klinken.

Xiaomi-mi-tv-2-1

De MI TV 2 van Xiaomi moet vanaf juni in de Chinese winkels liggen voor een omgerekende prijs van 640 dollar. Wanneer de tv ook buiten China verkocht wordt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.