Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony ontkent stilleggen ontwikkeling oled tv’s

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2014, 12:46 CategorieOled tv's

Gisteren wist de Japanse krant Nikkei te melden dat Sony de ontwikkeling van oled tv’s stilgelegd had om zich te focussen op winstgevende 4K Ultra HD tv’s, maar vandaag laat de Japanse fabrikant weten dat hier geen sprake van is.

Tegenover Whathifi geeft Sony aan dat het bedrijf absoluut niet bevestigd heeft dat er iets verandert aan de plannen. De Japanse fabrikant blijft naar eigen zeggen de mogelijkheden voor de productie van oled tv’s onderzoeken om de techniek in de toekomst voor consumenten beschikbaar te stellen.

Dat is natuurlijk een vrij algemeen statement en garandeert helaas niet dat Sony ook daadwerkelijk op korte termijn met een oled tv komt. In september vindt IFA 2014 plaats in Berlijn en dat lijkt het ijkpunt te zijn aan de hand waarvan we kunnen zeggen of LG echt nog de enige fabrikant is die met oled aan de slag gaat. De Koreaanse fabrikant heeft dit jaar weer een complete line-up oled tv’s geïntroduceerd.

Vandaag werd ook bekend dat Sony weer in de rode cijfers beland is en dus krijgen vanzelfsprekend de productgroepen die winst draaien meer aandacht. Sony heeft momenteel 20 procent van de 4K-markt in handen en wil dit zo snel mogelijk uitbreiden. 4K Ultra HD tv’s kunnen rekenen op een groeiende interesse van consumenten en groeiende verkopen.

Dit jaar introduceren alle grote fabrikanten verschillende nieuwe 4K Ultra HD tv’s. Sony komt met een aantal high-end modellen en brengt verschillende instapmodellen die voor een aantrekkelijk prijskaartje verkocht worden op de markt. Bekijk ook de complete Sony 2014 4K Ultra HD tv line-up.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.