Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Sony komt voorlopig niet met oled tv’s’

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2014, 12:20 CategorieOled tv's

Het begint er op te lijken dat we van een valse start voor oled tv’s mogen spreken. Nadat Samsung al meer dan eens aangegeven heeft de productie van oled tv’s te stoppen lijkt nu ook Sony de plannen voor de lancering van oled tv’s in de ijskast te zetten.

Sony was één van de eerste fabrikanten die, alweer vier jaar geleden, met oled televisies kwam. Deze modellen waren echter nagenoeg onbetaalbaar en relatief klein. Pas in 2013 werden de eerste volwaardige oled tv’s voor in de huiskamer gelanceerd, maar opvallend genoeg was Sony niet van de partij. Samsung en LG lanceerden beiden een oled tv met gebogen display en LG introduceerde daarna ook nog een flatscreen model.

In 2012 maakte Sony bekend samen te gaan werken met Panasonic voor de ontwikkeling van oled tv’s maar deze samenwering kwam nauwelijks van de grond. Onlangs werd dan ook bekendgemaakt dat beide fabrikanten voorlopig hun eigen weg in wilden slaan. De verwachting was dat Sony op eigen houtje oled tv’s zou gaan ontwikkelen en mogen panelen bij LG zou kopen, maar volgens de Japanse krant Nikkei zijn deze plannen nu in de ijskast gezet.

Sony zou zich volgens de krant willen focussen op productgroepen waarvan nagenoeg zeker is dat ze rendabel zijn. Zo wil de Japanse fabrikant eerst een groter marktaandeel op het gebied van 4K Ultra HD tv’s veroveren. Deze modellen komen met een premium prijs en dus een hogere winstmarge voor fabrikanten.

Bekijk de Sony 2014 4K Ultra HD tv line-up.

 • Delen:

Reacties

 1. Rob
  13 mei, 2014 om 18:45

  Blijft LG dan de enigste met Oled en is deze dan goed of??
  Heb me zinnen gezet op een Oled met 4K, dus dan blijft alleen, in het najaar, LG over?
  Misschien maar wachten?

  • Martijn Chel
   13 mei, 2014 om 19:10

   Inderdaad, alleen LG blijft over. Maar, ik zou even wachten tot IFA 2014. Dan gaan we pas zien of fabrikanten oled echt links laten liggen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.