Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony introduceert SRS-X2 en SRS-X3 draagbare luidsprekers

Geschreven door
Geplaatst op16 mei 2014, 16:24 CategorieLuidsprekers

Sony heeft vandaag de SRS-X2 en SRS-X3 draagbare, draadloze luidsprekers aangekondigd. Deze compacte lichtgewicht speakers zijn de kleine broertjes van de SRS-X7 en SRS-X9, en vooral bedoeld voor mobiel geluid binnen en buitenshuis. Via Bluetooth met NFC is muziek te streamen vanaf mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.

Sony SRS-X3

De Sony SRS-X3 heeft een ergonomische vormgeving, is vervaardigd van stevig materiaal en moet volgens de Japanse fabrikant een indrukwekkend basgeluid produceren. Net als de eerder geïntroduceerde speakers uit deze serie (SRS-X9, SRS-X7 en SRS-X5) beschikt de SRS-X3 ook over de ‘Definitive Outline’-vormgeving die bijdraagt aan de geluidskwaliteit.

Sony-SRS-X3-2

Het basgeluid voor de speaker wordt gegenereerd door twee passieve radiatoren aan de voor- en achterzijde, die samen met de 20W-luidsprekers met volledig bereik die luchtdruk genereren. Daarbij is de speaker voorzien van ClearAudio+ en ‘Sound mode’ die moeten zorgen voor een breed geluidsveld met heldere klanken. De streaming van muziek wordt ondersteund via Bluetooth en NFC. Via deze verbinding beschikt de SRS-X3 tevens over een ingebouwde speakertelefoon zodat een handsfree gesprek te voeren is.

De speaker heeft een ingebouwde oplaadbare batterij met een afspeeltijd van zeven uur en is op te laden via een micro-USB-kabel. De bijbehorende opvouwbare draagtas moet zorgen voor optimaal draaggemak.

Sony SRS-X2

De SRS-X2 is speciaal ontwikkeld voor onderweg. De speaker is dan ook een stuk kleiner maar biedt volgens Sony nog steeds een krachtig geluid. Ook dit model is voorzien van de ClearAudio+-technologie en de ‘Sound mode’. Draadloos muziek streamen met de SRS-X2 is mogelijk door de ingebouwde Bluetooth-connectiviteit. Met Bluetooth en NFC is favoriete muziek met één aanraking af te spelen, zonder dat een kabel nodig is. De speaker is voorzien van een ingebouwde batterij en kan worden opgeladen met de micro-USB-lader en een USB-netadapter. De afspeeltijd is maximaal vijf uur.

Sony-SRS-X2

Prijs en beschikbaarheid

De SRS-X3 heeft een adviesprijs van 149 euro en is vanaf juni beschikbaar in wit, zwart en rood.
De SRS-X2 heeft een adviesprijs van 99 euro en is vanaf juli beschikbaar in wit, zwart en rood.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.