Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp UQ10-serie Quattron Pro tv’s te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2014, 0:55 CategorieLcd en led tv's

Ze zijn alweer een paar maanden geleden aangekondigd maar sinds deze week kun je in Nederland naar de winkel voor de gloednieuwe Sharp UQ10-serie Quattron Pro tv’s. Deze modellen bieden een hogere resolutie dan Full HD maar zijn geen 4K Ultra HD tv’s.

De Quattron Pro-techniek is een wat lastig uit te leggen techniek maar het komt er op neer dat de techniek van elke pixel twee subpixels maakt waardoor de resolutie volgens de fabrikant meer dan verdubbeld wordt. Dit moet een scherper beeld opleveren dan dat we gewend zijn van een traditionele Full HD tv; 16 miljoen subpixels tegenover 6 miljoen pixels. Het is dus eigenlijk te omschrijven als een tussenstap tussen Full HD en 4K Ultra HD.

Sharp-UQ10-serie

Het grote voordeel is volgens Sharp een scherper beeld maar dat is niet alles. De tv’s bieden namelijk, ondanks dat ze geen 4K Ultra HD tv’s zijn, wel ondersteuning voor 4K-content. Dit materiaal is gewoon weer te geven, iets dat bij andere Full HD tv’s niet mogelijk is.

Lees meer over de Quattron Pro-techniek.

Verder beschikken de Quattron Pro-modellen in de UQ10-serie onder meer over een THX-certificaat, actieve 3D-weergave met 3D-brillen, een 800Hz active motion-techniek, ingebouwd WiFi met Miracast, Bluetooth en toegang tot Sharps Smart tv platform met onder andere Netflix.

De Sharp UQ10-serie bestaat uit drie modellen; de 60-inch LC-60UQ10EN, de 70-inch LC-70UQ10EN en de 80-inch LC-80UQ10EN. De eerste modellen in de serie verschijnen inmiddels bij Nederlandse winkels, voor prijzen vanaf 2.199 euro. In onderstaande prijsvergelijking vind je de laagste prijzen. Alle specificaties, modellen en prijzen vind je in de 2014 Sharp lcd led tv line-up.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.