Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp komt met eerste 4K Ultra HD-recorder

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2014, 18:38 CategorieBlu-ray

Hoewel er nog geen 4K-uitzendingen te bewonderen zijn en zelfs streamingdiensten nog amper 4K-content beschikbaar stellen komt Sharp al met een 4K Ultra HD-recorder. Het apparaat is echter speciaal ontwikkelde voor de Japanse markt, waar de eerste 4K-testuitzendingen volgende maand gestart worden.

In Japan probeert men al een tijdje voorop te lopen wat betreft nieuwe technieken in de tv- en internet-industrie. Er wordt al flink met 8K Ultra HD geëxperimenteerd maar voordat het zover is moet eerst 4K Ultra HD nog aan de man gebracht worden. Aan 4K Ultra HD tv’s is dit jaar geen gebrek en dus is het aan contentproviders om al deze tv’s te voorzien van hoge resolutie materiaal. In Japan gaan volgende maand de eerste 4K-testuitzendingen van start en dat is voor Sharp de reden om een 4K Ultra HD-recorder te lanceren.

Sharp-4K-Ultra-HD-recorder

De Sharp Aquos TU-UD1000 moet op 25 juni in Japan verschijnen en maakt het mogelijk om materiaal met een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels op te nemen en af te spelen. Het apparaat beschikt over een harddisk van 1TB, waar volgens de Japanse fabrikant ongeveer 53 uur aan 4K-materiaal op opgeslagen kan worden. Ook is de recorder voorzien van een HEVC-decoder om 4K-materiaal te ontvangen en decoderen. Sharp wil hiermee laten zien dat het bedrijf voorop loopt.

De Aquos TU-UD1000 gaat omgerekend zo’n 860 euro kosten, heel wat geld voor iets dat je waarschijnlijk voorlopig nog niet veel kunt gebruiken. De kans is dan ook klein dat de recorder snel op de Nederlandse markt verschijnt.

 • Delen:

Reacties

 1. Bert
  29 september, 2020 om 23:19

  Zeer jammer dat Humax op dit vlak niets meer doet.
  Ik heb ze gemaild hierover en ze geven aan dat ze gestopt zijn omdat men nu veel on demand en via internet kijkt. Rare visie heeft Humax hier op en zelf denk ik dat er genoeg aftrek zou vinden.
  Ik wil namelijk een uitvoering met 4k hebben en CEC ondersteuning, altijd idioot gevonden dat Humax dat nooit in zijn apparatuur geïntrigeerd heeft.
  Deze Sharp is domweg gewoon te duur.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.