Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung zet plannen voor nieuwe oled-fabriek in de ijskast

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2014, 15:25 CategorieOled tv's

Vorige maand verschenen er al geruchten dat Samsung tijdelijk zou stoppen met de productie van oled tv’s en vandaag worden deze geruchten kracht bijgezet door een bericht van zakenkrant Nikkei. Volgens de bronnen van de krant heeft Samsung besloten de plannen voor een nieuwe fabriek die oled-panelen moest gaan produceren voorlopig in de ijskast te zetten.

Samsung was samen met LG vorig jaar het front voor oled tv’s. De twee Koreaanse fabrikanten lanceerden nagenoeg tegelijkertijd de eerste 55-inch oled tv’s met gebogen display en gaven aan veel van de nieuwe techniek te verwachten. Samsung heeft het echter bij één model gelaten want begin dit jaar toonde de Koreaanse fabrikant tijdens CES 2014 geen nieuwe oled tv’s. Dit in tegenstelling tot concurrent LG die een compleet nieuwe oled tv line-up presenteerde.

Samsung zou inmiddels de productie van oled-panelen in een productielijn op de Koreaanse locatie Tangjeong geminimaliseerd hebben en plannen voor een grotere fabriek in de ijskast gezet hebben. Er zijn volgens de Nikkei verschillende redenen voor deze beslissing. Zo loopt de productie van oled-panelen nog verre van soepel waardoor de kosten hoog liggen en wil het bedrijf zich eerst voornamelijk richten op 4K Ultra HD. Wel blijft Samsung onderzoek doen naar oled en komt er wellicht een nieuwe productielijn voor kleine panelen die in smartphones en tablets kunnen worden gebruikt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.