Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung zet in op eenvoudig streamen met de M5 en M7 speakers

Geschreven door
Geplaatst op1 mei 2014, 17:54 CategorieLuidsprekers

Kabels willen we allemaal niet meer, zeker niet wanneer het aankomt op muziek van je mobiele apparaten weergaven via speakers. Er zijn inmiddels aardig wat fabrikanten die draadloze oplossingen op de markt gebracht hebben, waaronder ook Samsung. De Koreaanse fabrikant introduceerde vorig jaar de Shape M7 speaker en voegde begin dit jaar de Shape M5 speaker aan het Wireless Audio Multiroom Systeem toe.

Samsung wil het kinderlijk eenvoudig maken om middels het zogenaamde ‘plug & play’ je muziek op mobiele apparaten als tablets en smartphones draadloos via speakers in huis weer te geven. De Koreaanse fabrikant zet dus in op snel en eenvoudig streamen, maar levert daarbij naar eigen zeggen niet in op kwaliteit en design. De Shape M5 en M7 speakers hebben een fraaie vormgeving en moeten een indrukwekkende audiokwaliteit bieden.

Samsung-Shape-WAM

Smartphones kunnen inmiddels al gebruikt worden als bron voor het Wireless Audio Multiroom Systeem, ondersteuning voor de tablet-app wordt eind deze maand verwacht. Daarnaast kun je met je laptop muziek richting de speakers streamen, en is het zelfs mogelijk je 2014 Samsung Smart tv aan de speakers te koppelen om audio draadloos door het hele huis weer te geven. Vervolgens kan het systeem met onder meer de Multiroom Soundbar uitgebreid worden naar een draadloos 4.1-kanaals home cinema systeem.

Deze week kondigt Samsung ook een samenwerking met Deezer aan. Dit is een van ’s werelds grootste muziekdiensten en gebruikers van Samsung’s Wireless Audio Multiroom Systeem krijgen direct toegang tot de dienst. Het Samsung Wireless Audio Multiroom Systeem is reeds in Nederland beschikbaar voor een verkoopadviesprijs vanaf 299 euro.

 • Delen:

Reacties

 1. H.A.Nijs
  01 oktober, 2014 om 14:42

  Geachte,
  Ik had een Samsung UE48H8000SlXXN Curved gekocht welke op 20-09-2014 is geinstalleerd.
  Mijn bevinding is, als de TV uit staat veel spiegel beeld en krommingen (net een lachspiegel)als hij aan staat en van de zijkant bekeken, beeld vervaging spiegelbeeld
  met krommingen (vooral bij beweging van het hoofd) het was voor mij een grote teleurstelling,frustrerend.
  Gelukkig kon ik deze tv bij de winkel omruilen en heb ik een Samsung UE48HU7500 (deze heeft een vlak beeld) gekocht deze TV is op 27-09-2014 geinstallerd en is naar alle tevredenheid.

 2. jan van raamsdonk
  29 december, 2015 om 12:39

  Ik heb een samsung M5 als cadeau gekregen en wil graag weten of deze draadloos is aan te sluiten op mijn Wifi in huis of dat ik een HUB nodig heb om dat te krijgen. Nu kan het ook maar dan alleen met mijn bluetooth. ik heb overigens de samsung multiroom app gedownload.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.