Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung stopt met betaalde apps voor Smart tv’s

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2014, 23:05 CategorieSmart tv's

Een opvallend nieuwtje van Samsung vandaag; de Koreaanse fabrikant stopt namelijk met betaalde apps voor zijn Smart tv’s. Vanaf nu zijn alle apps die binnen het Smart tv-platform te downloaden zijn gratis.

Smart tv’s zijn helemaal hot en de kans is groot dat wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe tv, je op een Smart tv uitkomt. Een van de onderdelen van een Smart tv is de mogelijkheid om applicaties te downloaden, bijvoorbeeld een video-on-demand-app, een Twitter-app of een nieuws-app.

Samsung is nog steeds een van de grotere spelers op dit gebied, met een indrukwekkend groot aanbod aan apps. Voor sommige apps moest echter betaald worden, soms een paar cent, soms een paar euro. Daar komt per direct echter verandering in want deze apps lijken slecht te verkopen.

De Koreaanse fabrikant laat weten dat sinds eind maart geen betaalde apps meer via de Samsung Smart Hub aangeboden worden. Sommige klanten hebben bericht gekregen dat ze hun geld voor een recent aangeschafte app terug kunnen krijgen.

Wel blijven diensten als Netflix betaald, in de vorm van een maandelijks abonnement. Deze manier van geld verdienen wordt door verschillende grote diensten gebruikt en heeft als voordeel dat direct aan de dienst betaald wordt, zonder tussenkomst van een platform.

De betaalde apps verdwijnen van alle apparaten waarop het Smart tv-platform beschikbaar is, dus ook Blu-ray spelers en home cinema systemen. Of de verandering ook per direct in Nederland is doorgevoerd is nog niet duidelijk. Mocht je zelf veranderingen hebben waargenomen, laat het dan in een reactie onder dit artikel weten.

Een overzicht van de Smart tv’s die Samsung in 2014 op de markt brengt vind je in het 2014 home cinema overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.