Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer ontwikkelt Blu-ray discs met grotere opslagcapaciteit

Geschreven door
Geplaatst op16 mei 2014, 12:41 CategorieBlu-ray

Op een Blu-ray schijfje kun je momenteel 25GB of 50GB kwijt, maar als het aan Pioneer ligt wordt dit binnenkort flink uitgebreid. Het bedrijf heeft samen met Memory-tech namelijk Blu-ray discs met een opslagcapaciteit van 256GB tot 1TB ontwikkeld.

Pioneer en Memory-tech laten vandaag weten dat meer opslagcapaciteit gecreëerd kan worden door een Blu-ray disc te voorzien van meerdere speciale opnamelagen. Met acht opnamelagen wisten beide bedrijven een opslagcapaciteit van 256GB te creëren maar er zijn al mogelijkheden voor 10 en 12 lagen, wat neerkomt op maximaal 1TB aan ruimte op het kleine schijfje. Het mooie is echter dat er volgens Pioneer geen nieuwe hardware nodig is om de Blu-ray discs te schrijven of lezen. Bestaande Blu-ray lasers kunnen zonder problemen met de lagen omgaan, er is alleen een firmware-update vereist.

Wanneer de nieuwe Blu-ray discs met grotere opslagcapaciteit verschijnen is nog niet duidelijk. Mogelijk bieden de schijven extra mogelijkheden voor de 4K Blu-ray-standaard waar we al een tijdje op wachten. 4K-materiaal neemt namelijk veel meer ruimte in dan Full HD-materiaal en dus is er meer opslagcapaciteit nodig. Momenteel wordt 4K-materiaal dan ook met name op harddisks geplaatst of gestreamd via online diensten.

  • Delen:

Reacties

  1. FK
    17 mei, 2014 om 21:32

    Geen hardware-upgrade. Dat is erg nice 🙂 kan het toch nog wat worden met 4K bluray.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.