Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer introduceert eerste 4K Ultra HD tv’s

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2014, 18:26 CategorieLcd en led tv's

Pioneer is een tijdje van het strijdtoneel verdwenen als we naar de tv’s kijken maar in november van vorig jaar werd bekend dat er in Europa weer Pioneer tv’s verkocht gaan worden. Echter is dit niet in de vorm zoals we deze van ‘vroeger’ kennen want de Engelse retailer Dixons heeft de rechten verkregen om de naam en het logo van Pioneer op tv’s die door het Chinese TCL geproduceerd worden te gebruiken.

Pioneer-4K-tv-2

Vorig jaar introduceerde Dixons de eerste Pioneer lcd tv’s maar deze tv’s laten nog steeds op zich wachten. Deze week kondigt het bedrijf meteen ook de eerste modellen met de hoge 4K Ultra HD-resolutie aan. De tv’s hebben een formaat van 50-inch en 55-inch, zijn voorzien van 3D-weergave en komen met drie HDMI-poorten. Er is echter niet gekozen voor HDMI 2.0-poorten. Qua Smart tv-functies zijn de modellen voorzien van USB-opnamen en toegang tot een klein aantal applicaties.

De nieuwe 4K Ultra HD tv’s worden vooralsnog alleen in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië gelanceerd. Het 50-inch model gaat 1.750 euro kosten, terwijl de 55-inch versie een prijs van 2.000 euro krijgt. Deze Pioneer tv’s komen helaas niet naar Nederland.

 • Delen:

Reacties

 1. peter vb
  09 mei, 2014 om 21:14

  Zonde van de naam. Hoop niet dat ze met een budget kuro komen.

 2. Rob
  10 mei, 2014 om 10:13

  Tsja wat moet je ermee, zou zelf nooit zo’n tv kopen. Ben nu in het bezit van een
  echte Pioneer Kuro lcd. Top tv.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.