Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Panasonic stopt ontwikkeling oled tv’s en verkoopt oled-tak’

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2014, 13:50 CategorieOled tv's

Hoewel we er allemaal van overtuigd zijn dat oled de beeldtechniek voor de toekomst is lijken steeds minder fabrikanten er in te willen investeren. Na geruchten over Samsung en Sony die voorlopig zouden stoppen met de ontwikkeling oled tv’s is het vandaag de beurt aan Panasonic. De Japanse fabrikant zou zelfs de oled-tak van het bedrijf willen verkopen.

Samsung en LG kondigden alweer twee jaar geleden met veel toeters en bellen de eerste oled tv’s voor consumenten aan maar sindsdien heeft LG de leidende rol overgenomen. Samsung heeft één model in Nederland geïntroduceerd en volgens recente geruchten zou de Koreaanse fabrikant plannen voor nieuwe modellen in de ijskast gezet hebben. LG gaat echter nog door en heeft voor dit jaar zelfs een complete oled tv line-up gepresenteerd.

Vorig jaar was er nog sprake van een samenwerking tussen Panasonic en Sony die samen betaalbare oled tv’s wilden gaan ontwikkelen. Deze samenwerking liep echter al snel op niks uit, met name door het lastige productieproces en de hoge kosten. Beide bedrijven gaven aan zelfstandig verder te gaan met de ontwikkeling van oled maar ook daar lijkt nu een einde aan te komen. Eerder deze maand verschenen er berichten dat Sony de ontwikkeling van oled-panelen wilde stoppen en vandaag is het de beurt aan Panasonic.

Volgens de Japanse krant Mainichi heeft Panasonic besloten de ontwikkeling van oled te stoppen en zelfs de complete oled-tak te verkopen. De kosten zouden te hoog liggen waardoor de winstgevendheid van het bedrijf niet verhoogd kan worden. Dit was ook één van de redenen waarom Panasonic eind vorig jaar besloot geen nieuwe plasma tv’s meer op de markt te brengen. Panasonic zelf heeft het nieuws nog niet bevestigd maar alles bij elkaar kunnen we concluderen dat de ontwikkeling van oled tv’s nog op een laag pitje staat.

  • Delen:

Reacties

  1. J. Van Breda
    26 mei, 2014 om 23:23

    Ik hoop dat samsung, sony, panasonic etc hun oled 4k schermen (of techniek) gaan inkopen bij LG.

    Want dat wordt wat hoor, 4k oled. Dan ben je er volgens mij als videofiel.

    😉

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.