Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix verhoogt prijs abonnement in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2014, 12:06 CategorieStreamingdiensten

Vorige maand werd duidelijk dat videostreamingdienst Netflix de prijzen van abonnementen wilde gaan verhogen maar wat de exacte gevolgen voor Nederlandse abonnees zouden zijn was nog onbekend. Vandaag laat de dienst weten dat ook in Nederland de prijzen verhoogd worden.

Vanaf deze week moeten nieuwe abonnees van Netflix een prijs van 8,99 euro per maand gaan betalen om onbeperkt toegang te krijgen tot de films, series en documentaires die aangeboden worden. Tot deze week lag dit bedrag op 7,99 euro per maand, een prijsverhoging van 1 euro dus.

Voor mensen die reeds een abonnement afgesloten hebben verandert er de komende twee jaar niks. Netflix laat weten dat iedereen die een abonnement voor 7,99 euro per maand heeft dit voor twee jaar blijft betalen. Daarna worden ook deze abonnementen aangepast aan de nieuwe prijs.

Netflix geeft aan dat de prijsverhoging nodig is om de kwaliteit van de dienst op peil te houden. Het bedrijf wil nieuwe films en series kunnen blijven toevoegen, de techniek achter de dienst blijven verbeteren en ook zelf meer content gaan produceren. Onlangs is Netflix als één van de eerste diensten begonnen met het streamen van 4K-materiaal.

Daarnaast is er ook een nieuw abonnement voor 7,99 euro per maand geïntroduceerd. Hiermee kunnen abonnees alleen SD-kwaliteit streams en maximaal één stream tegelijkertijd bekijken. Voor 8,99 euro per maand krijg je dus toegang tot HD-streams en wanneer je 11,99 euro per maand betaalt kun je op maximaal 4 apparaten tegelijkertijd naar het aanbod kijken.

Momenteel is op de Nederlandse website van Netflix nog een prijs van 7,99 euro per maand te vinden maar dit wordt waarschijnlijk snel aangepast.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.