Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix eind 2014 ook beschikbaar in België

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2014, 15:19 CategorieStreamingdiensten

Het kwam al meer dan eens in geruchten voorbij maar sinds vandaag is het zeker dat ook tv-kijkers in België voor het einde van dit jaar nog toegang krijgen tot Netflix. De populaire videostreamingdienst moet voor het einde van 2014 nog bij onze Zuiderburen uitgerold worden.

Netflix is al sinds de zomer van vorig jaar beschikbaar in Nederland, net als in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. Later dit jaar wordt de dienst uitgerold in onder meer Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg en België.

De details over de lancering ontbreken helaas nog. Zo is het niet duidelijk wat de exacte lanceerdatum gaat zijn en hoeveel Belgische gebruikers per maand moeten betalen om toegang tot de dienst te krijgen. Onlangs verhoogde Netflix de prijzen in alle landen waar de dienst beschikbaar is. In Nederland komt dit neer op één euro meer per maand voor het standaard maandabonnement.

Daarnaast is er ook een nieuw abonnement voor 7,99 euro per maand geïntroduceerd. Hiermee kunnen abonnees alleen SD-kwaliteit streams en maximaal één stream tegelijkertijd bekijken. Voor 8,99 euro per maand krijg je toegang tot HD-streams en wanneer je 11,99 euro per maand betaalt kun je op maximaal 4 apparaten tegelijkertijd naar het aanbod kijken.

Netflix is niet alleen interessant om het grote aanbod aan films, series en documentaires. Het is momenteel ook de enige dienst die een tv-serie in de hoge 4K-resolutie beschikbaar stelt. Gebruikers met een snelle internetverbinding en een 4K Ultra HD tv die over een HEVC-decoder beschikt kunnen de serie House of Cards in 4K-resolutie bekijken. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan de review van de Samsung UE65HU7500 UHD tv.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.