Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz lanceert NA8005 netwerkaudiospeler met DAC

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2014, 18:20 CategorieMediaspelers

Marantz lanceert deze week de NA8005 netwerkaudiospeler met DAC (Digitale-Analoge Converter). De audiospeler biedt volgens Marantz een rijk en vol geluidsspectrum vanaf alle populaire muziekbronnen en kan gekoppeld worden met het thuisnetwerk.

Marantz NA8005

Via de ethernetpoort is aansluiting op het thuisnetwerk mogelijk en krijg je toegang tot een groot aantal internetradiozenders en de muziekstreamingservice Spotify Connect. Het systeem ondersteunt bovendien Apple AirPlay waarmee iTunes-muziek vanaf een Mac of pc en rechtstreeks vanaf een iPhone, iPad of iPod Touch gestreamd kan worden. Dankzij de DLNA 1.5- compatibiliteit kan ook een lokale muziekbibliotheken openen, op bijvoorbeeld een NAS (Network Attached Storage), geopend worden. De speler biedt ondersteuning voor onder meer WAV, WMA, MP3, MPEG-4 AAC, FLAC en ALAC bestanden, maar ook FLAC HD 192/24-bestanden en WAV 192/24.

De Marantz NA8005 netwerkaudiospeler beschikt over USB-ingangen in het voor- en achterpaneel. De USB-A-poort op het voorpaneel is te gebruiken voor draagbare apparaten of een USB-stick. De USB-B-ingang op de NA8005 maakt het mogelijk muziekbestanden op de computer af te spelen en audio te streamen via muziek-, video- en filmservices op internet. De computer herkent de netwerkaudiospeler als externe geluidskaart waardoor de kwalitatief minder sterke audio-elektronica van de pc zelf wordt omzeild. De NA8005 kan alle digitale audioformaten aan die de mediaspeler van de computer kan verwerken, waaronder zelfs het systeemeigen SACD-bestandsformaat DSD in 2,8 MHz- en 5,6 MHz-resolutie. Ook hoge resolutie FLAC-bestanden en DSD-bestanden kunnen via de netwerkaansluiting worden gestreamd. De digitale en coaxiale ingangen maken de aansluitopties compleet.

Marantz-NA8005-2

De hoogwaardige digitaal-naar-analoog-omzetter en de uitgangsfase in de NA8005 moeten vanaf alle bronnen een optimale audioweergave mogelijk maken. Het audiocircuit maakt gebruik van Marantz’ HDAM- en HDAM-SA2 in een hybride configuratie voor lage ruis en hoge snelheden. Door de inzet van isolatie- en filtertechnieken wordt volgens Marantz door de pc gegenereerde ruis tegengegaan. De bediening van de mediaspeler vindt plaats met de meegeleverde afstandsbediening of de Marantz Remote App voor Android en iOS.

Prijs en beschikbaarheid

De NA8005 is vanaf juni verkrijgbaar in zwart of zilver-goud voor een adviesprijs van 1.199 euro.

  • Delen:

Reacties

  1. fernand lambert
    20 juli, 2014 om 16:48

    Wat ik graag zou weten, is er een ipad app,kan hij bijvoorbeeld Radio Paradise met cover-art van het gespeelde tonen op ipad.
    Ik heb een Music Fidelity M1dac, zou de dac in de na8005 van de Marantz vergelijkbaar zijn;

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.