Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG komt in 2015 met flexibele oled tv

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2014, 12:25 CategorieOled tv's

LG is zoals nu lijkt de enige fabrikant die nog flink in oled investeert. De Koreaanse fabrikant heeft begin dit jaar een complete oled tv line-up voor 2014 aangekondigd en geeft deze week aan in 2015 de eerste oled tv met flexibel display op de markt te willen brengen.

Vorig jaar introduceerde LG al een gebogen oled tv in Nederland en niet veel later verscheen ook de eerste flatscreen oled tv van de Koreaanse fabrikant in ons land. Dit jaar wordt er een goedkopere versie van de gebogen versie geïntroduceerd en in september kunnen we ook de eerste modellen met 4K-resolutie verwachten. Deze modellen in de EC9709- en EC9809-serie komen in een formaat van 55-inch, 65-inch en 78-inch. Ook zijn de modellen voorzien van een gebogen display.

Daar houdt het echter niet bij op want Jin Huh, hoofd van de oled tv-afdeling bij LG, laat tegenover The Wall Street Journal weten dat ook in 2015 nieuwe oled tv’s verschijnen. We kunnen volgend jaar in ieder geval een oled tv met flexibel display verwachten. Dit houdt in dat het scherm door de gebruiker zelf in gebogen of platte toestand gezet kan worden, mogelijk via een knop op de afstandsbediening. In januari toonde LG tijdens CES 2014 al een prototype van een dergelijke tv.

De oled tv met flexibel scherm wordt waarschijnlijk tijdens CES 2015 getoond en krijgt een formaat van 77-inch mee. Of ook dit model over de hoge 4K Ultra HD-resolutie beschikt is vooralsnog onduidelijk. Ook is niet bekend of LG de tv wereldwijd, en dus ook in Nederland, op de markt zal brengen en wat er voor betaald moet worden.

Bekijk de complete 2014 LG oled tv line-up.

  • Delen:

Reacties

  1. FK
    01 juni, 2014 om 17:42

    Op zich gaaf dat dit kan maar waarom zou je daarvoor een premium prijs willen betalen? Die 1500,- (gokje) bovenop de normale prijs houdt ik wel in mijn zak.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.