Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon introduceert AVR-X1100W en AVR-X2100W receivers

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2014, 12:28 CategorieReceivers

Denon introduceert vandaag de eerste nieuwe modellen voor de 2014 AV receiver line-up. De fabrikant brengt de netwerk-AV-receivers AVR-X2100W en AVR- X1100W met Bluetooth en WiFi naar Nederland.

Denon rust de nieuwe AV-receivers, welke een aanvulling zijn op de vorig jaar gelanceerde X-serie, uit met de nieuwste surround-soundtechnologie en verschillende aansluitopties. Ook heeft Denon een nieuwe ECO-modus ontwikkeld voor een lager stroomverbruik. Beide AVR-instapmodellen zijn vanaf juni verkrijgbaar bij een select aantal Denon-dealers.

Denon AVR-X1100W

De Denon AVR-X1100W is een 7.2-kanaals netwerk AV-receiver en biedt een vermogen van 145 Watt per kanaal. De receiver beschikt over verschillende mogelijkheden om verbinding te maken met andere apparatuur en het thuisnetwerk, waaronder ingebouwd WiFi. Gebruikers kunnen hun eigen muziek op Apple iDevices streamen via AirPlay, en hebben toegang tot hun muziekbibliotheek op DLNA-compatibele apparaten, zoals een NAS-apparaat (Network Attached Storage). Daarnaast kun je kiezen uit een groot aantal internet radiozenders en muziek luisteren op Spotify via het nieuwe Spotify Connect-programma. Het systeem is voorzien van een USB-poort aan de voorzijde voor aansluiting van een USB- opslagapparaat, of van een iDevice voor gelijktijdig afspelen en opladen. Voor het regelen van al deze functies is er de Denon Remote App voor iOS- en Android-apparaten.

Denon-AVR-X1100W

De AVR-X1100W is voorzien van in totaal zes HDMI-ingangen (één aan de voorzijde) voor aansluiting van verschillende HDMI- bronapparaten. De Blu-ray- en game-ingangen ondersteunen 4K Ultra HD 60 Hz en 4:4:4 Pure Color video-passthrough als onderdeel van de nieuwste HDMI 2.0-specificatie. Ook is er ondersteuning voor de weergave van 3D-materiaal. Dankzij de verbeterde Setup Assistant en grafische gebruikersinterface kunnen volgens Denon zelfs beginnelingen alle functies van het apparaat in een handomdraai instellen.

Kenmerken Denon AVR-X1100W

 • 145W x 7-kanaals hoogwaardige discrete eindversterker
 • Ingebouwd WiFi met dubbele antenne
 • Ingebouwd Bluetooth
 • HDMI 2.0-standaard met 4K Ultra HD 60 Hz-passthrough en 4:4:4 kleurenresolutie
 • 6 HDMI-ingangen (incl. een aan de voorzijde), 1 HDMI-uitgang
 • Uitgebreide streamingondersteuning, ook voor het DSD- en AIFF-formaat
 • Spotify Connect
 • AirPlay- en DLNA-muziekstreaming
 • ECO-modus met automatische in-/uitschakelfunctie
 • Audyssey MultEQ XT met Audyssey Dynamic Volume en Dynamic EQ
 • Verbeterde Setup Assistant en grafische gebruikersinterface (hybride GUI, negen talen)
 • Verkrijgbaar in zwarte uitvoering

Denon AVR-X2100W

Ook de Denon AVR-X2100W is een 7.2-kanaals receiver maar dan met een vermogen van 150 Watt per kanaal. De receiver is voorzien van acht HDMI-ingangen en twee HDMI-uitgangen, allen HDMI 2.0 poorten. Als extra feature kan dit model lage resolutie content opschalen naar de hoge 4K Ultra HD-resolutie. De modellen in de nieuwe X-serie zijn uitgerust met Denons unieke ECO-modus waarmee het energieverbruik tot een minimum beperkt moet worden. De ECO-meter op het scherm geeft meteen inzicht in de mate waarin het verbruik wordt verlaagd. In de modus Auto Eco schakel je automatisch tussen de normale modus en ECO-modus, afhankelijk van het ingestelde volumeniveau.

Denon-AVR-X2100W

Ook zijn de Audyssey audiotechnologiefuncties voor optimale geluidskwaliteit aanwezig. Audyssey Dynamic Volume biedt real-time volumeregeling, terwijl Audyssey Dynamic EQ problemen met de surroundweergave bij lage volumestanden ondervangt. Audyssey MultEQ XT stelt de luidsprekers (waaronder de subwoofer) automatisch af op de luisteromgeving van de kamer en de kenmerken van de luidsprekers.

Kenmerken Denon AVR-X2100W

 • 150W x 7-kanaals hoogwaardige discrete eindversterker
 • 8 HDMI-ingangen (incl. een aan de voorzijde), 2 HDMI-uitgangen
 • Geavanceerde videoverwerking voor upscaling tot 1080p en 4K Ultra HD
 • ISF-certificering

Prijs en beschikbaarheid

De Denon AVR-X2100W en AVR-X1100W moeten vanaf juni in de Nederlandse winkels liggen voor een adviesprijs van respectievelijk 649 euro en 499 euro.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.