Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De beste tv’s voor de ultieme kijkervaring tijdens het WK voetbal

Geschreven door
Geplaatst op19 mei 2014, 13:25 CategorieLcd en led tv's

Er is dit jaar weer een groot aantal nieuwe televisies op de markt gebracht en met het WK voetbal voor de deur gaan veel consumenten er weer op uit om een nieuwe tv aan te schaffen. In juni en juli zitten we natuurlijk allemaal voor de buis gekluisterd wanneer het Nederlandse elftal zijn opwachting maakt. Maar, wat zijn nu de beste televisies voor de ultieme kijkervaring tijdens het WK voetbal?

Het beste formaat

Voordat we op specifieke modellen ingaan bespreken we eerst een aantal factoren die belangrijk zijn tijdens de zoektocht naar een nieuwe tv. Zo is bijvoorbeeld het formaat iets waar je van te voren goed over na moet denken. Je kijkt het WK voetbal natuurlijk het liefst op een groot scherm, maar heeft dat scherm na het WK nog steeds een optimale grootte? Meer over de grootte van een tv en waar je rekening mee moet houden vind je in ons artikel over de ideale grootte van een tv.

4K Ultra HD

Als je op zoek gaat naar een high-end model dan is de kans groot dat je op een 4K Ultra HD tv terecht komt. Deze modellen beschikken over een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels, viermaal zo scherp als Full HD. Dat klinkt natuurlijk indrukwekkend hoog, maar houd er rekening mee dat er nog nauwelijks content in deze resolutie beschikbaar is. Het WK voetbal wordt dan ook niet in deze resolutie uitgezonden. Wel beschikken veel van deze modellen over een upscale-functie die ervoor zorgt dan lage resolutie content opgeschaald wordt naar de hoge 4K-resolutie. Lees meer over 4K Ultra HD en wat de ideale kijkafstand voor een 4K tv is.

LG-2014-lcd-led

Gebogen of flatscreen?

Dit is een vraag die we dit jaar eigen voor het eerst pas hoeven te stellen. Meerdere fabrikanten, waaronder Samsung en LG, hebben televisies met een gebogen display op de markt gebracht. Dit display moet zorgen voor een betere kijk-ervaring mede doordat het hele beeld zich, volgens de fabrikanten, op gelijke afstand van het oog bevindt. Echter, uit de eerste ervaringen blijkt dat een gebogen display niet de juiste keuze is voor wanneer je met meerdere personen tv kijkt. De kijkhoeken zijn namelijk minder groot en de kwaliteit van het beeld neemt sneller af zodra je uit het midden gaat zitten. Voor de ultieme WK-ervaring dus niet de ideale keuze.

Overige features en functies

De hierboven genoemde eigenschappen zijn twee van de belangrijkste eigenschappen waar je over na moet denken bij het kopen van een nieuwe tv. Maar, er is natuurlijk veel meer waar je rekening mee moet houden. Zo beschikken tv’s tegenwoordig over een groot aantal Smart tv-functies, is er ondersteuning voor 3D-materiaal en wil het oog qua design natuurlijk ook wat. Alle tips en adviezen voor het kopen van een tv vind je op onze tv kopen en instellen-pagina.

De beste tv’s voor het WK

Hieronder vind je een aantal lcd led tv’s die, kijkend naar onder meer het formaat, de specificaties en de prijs, als aanrader omschreven kunnen worden voor de ultieme kijkervaring tijdens het WK voetbal.

Samsung UE55HU7500

Samsung heeft diverse interessante nieuwe modellen gelanceerd en voor diegenen die 4K Ultra HD op het lijstje met eisen hebben staan is de UE55HU7500 een echte aanrader. Dit model heeft een formaat van 55-inch, beschikt over alle nagenoeg Smart tv-functies van Samsung en is voorzien van diverse moderne beeldtechnieken. Het mooie is dat Samsung momenteel een actie heeft lopen voor het WK voetbal en 500 euro retour geeft op onder meer dit model. Bij verschillende winkels kan de UE55HU7500 inmiddels gekocht worden voor zo’n 2.250 euro. Bekijk alle specificaties en prijzen in de 2014 Samsung 4K UHD tv line-up.

Lees ook onze Samsung UE65HU7500 review.

Samsung-HU7500-UHD-tvSamsung UE55H7000

Wanneer 4K Ultra HD niet datgene is dat je zoekt dan is de UE55H7000 interessant. Dit model van Samsung is voorzien van een Full HD-display en komt nagenoeg overeen met de topmodellen in de H8000-serie. Zo beschikt de tv onder meer over Samsungs Smart tv-platform, 3D-weergave, een quadcore-processor, de Smart Touch afstandsbediening en diverse streamingtechnieken. Helaas geldt de 500 euro retour-actie niet voor dit model maar voor de 55-inch versie betaal je momenteel zo’n 1.900 euro. Bekijk alle specificaties en prijzen in de 2014 Samsung lcd led tv line-up.

Samsung-H7000-lcd-led-tvPanasonic TX-55AS750E

Panasonic staat natuurlijk vooral bekend om zijn indrukwekkende plasma tv’s maar dit jaar komt de Japanse fabrikant alleen met lcd led-modellen. In de bovenste regionen van het assortiment vinden we de AS750E-serie, met de interessante TX-55AS750E. Dit 55-inch model beschikt over diverse moderne beeldtechnieken waaronder Direct led-achtergrondverlichting, is voorzien van 3D-weergave en is uitgerust met het vernieuwde Smart tv-platform van Panasonic. De TX-55AS750E kan reeds voor zo’n 1.900 euro gekocht worden. Bekijk alle specificaties en prijzen in de 2014 Panasonic lcd led tv line-up.

Panasonic-AS750E-lcd-led-tvLG 55LB870V

Ook LG komt met verschillende topmodellen, waaronder de Full HD tv’s in de LB870V-serie. Deze tv’s moeten het doen met een lagere resolutie dan de high-end 4K Ultra HD-modellen maar beschikken wel over veel van de high-end beeldtechnieken en toegang tot het webOS Smart tv-platform. De LG 55LB870V beschikt over een 55-inch display met led plus-verlichting, Micro Pixel Control, passieve 3D-weergave en een strak design waarbij een soundbar in de voet verwerkt zit. Het 55-inch model kan inmiddels gekocht worden voor ongeveer 1.700 euro. Bekijk alle specificaties en prijzen in de 2014 LG lcd led tv line-up.

LG-LB870VSony KD-55X8505B

Als officiële partner van het WK voetbal mag Sony natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. De Japanse fabrikant heeft dit jaar verschillende 4K Ultra HD tv’s gelanceerd, waaronder de relatief betaalbare modellen in de X8505B-serie. De 55-inch KD-55X8505B beschikt onder meer over een 4K X-Reality PRO-engine, een Triluminos display, een geavanceerd speakersysteem, toegang tot het Sony Entertainment Network en een fraai ogend design. Daarbij zijn de modellen voorzien van een speciale voetbalmodus die de audio moet laten klinken alsof je in het stadion zit. De KD-55X8505B kan momenteel gekocht worden voor ongeveer 2.500 euro. Bekijk alle specificaties en prijzen in de 2014 Sony 4K Ultra HD tv line-up.

Sony-X8505B-tvSony KDL-55W955B

Naast verschillende 4K Ultra HD tv’s heeft Sony ook een groot aantal Full HD tv’s naar Nederland gebracht. De topmodellen voor dit jaar vinden we in de W955B-serie, waaronder de 55-inch KDL-55W955B. Dit model is voorzien van de modernste beeldtechnieken, komt met het dit jaar geïntroduceerde Wedge-design, is voorzien van een Triluminos display met 3D-weergave en beschikt over toegang tot het Sony Entertainment Network. De Sony KDL-55W955B kan gekocht worden voor ongeveer 1.700 euro. Bekijk alle specificaties en prijzen in de 2014 Sony lcd led tv line-up.

Sony-W950B-hd-tv-serie-2014Sharp LC-60UQ10EN

Als je voor groot formaat gaat dan is de Sharp UQ10-serie een serieuze optie. De UQ10-serie bestaat uit de LC-60UQ10EN, LC-70UQ10EN en LC-80UQ10EN. Alle drie de modellen hebben als unieke feature het Quattron Pro-paneel dat een scherpere weergave dan Full HD biedt maar geen 4K-resolutie is. Je betaalt dus voor een Full HD tv maar krijgt een scherpere weergave, plus ondersteuning voor 4K-materiaal. De 60-inch LC-60UQ10EN kan inmiddels gekocht worden voor zo’n 2.100 euro. Bekijk alle specificaties en prijzen in de 2014 Sharp lcd led tv line-up en lees meer over de Quattron Pro-techniek.

Sharp-UQ10-serieMeer televisies

Natuurlijk zijn er veel meer interessante televisies in Nederland geïntroduceerd. Een compleet overzicht van alle beschikbare modellen, inclusief alle specificaties en prijzen, vind je in het 2014 home cinema overzicht.

 • Delen:

Reacties

 1. chris
  19 mei, 2014 om 15:48

  u bericht over de beste wk tv op dit moment schrijft u dat de Panasonic alleen dit jaar met een full hd tv uitkomt maar mijn vraag is waar blijft dan de 4k 800 serie die in mei zal uitkomen graag antwoord.

  • Martijn Chel
   19 mei, 2014 om 15:49

   Dat was een foutje. Dat moest “lcd led-modellen” zijn. De 4K tv’s moeten binnenkort verschijnen.

 2. h.broekgaarden
  29 mei, 2014 om 21:44

  Lees niks over de 4K van philips bv 49pus7809

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.