Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Creative lanceert Sound BlasterAxx AXX 200 Bluetooth speaker

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2014, 12:55 CategorieLuidsprekers

Creative Labs heeft deze week een nieuwe Bluetooth speaker gelanceerd, de Sound BlasterAxx AXX 200. Deze draadloze speaker beschikt over NFC en moet volgens de fabrikant een indrukwekkende audiokwaliteit bieden voor de gebruiker die mobiel wil zijn.

De Sound BlasterAxx AXX 200 beschikt over een stereo speakersysteem in een verticaal ‘towerdesign’. Volgens Creative kan de speaker de audiokwaliteit van bijvoorbeeld muziek in real-time verbeteren dankzij de SBX Pro Studio-technologie. Deze techniek maakt het ook mogelijk om de dialoog van films te versterken en het volume te balanceren in een night modus. 

Je kunt eenvoudig muziek vanaf mobiele apparaten via de speaker weergeven dankzij de Bluetooth-connectiviteit. De aptX en AAC codecs moeten ervoor zorgen dat deze muziek in optimale kwaliteit weergegeven wordt. Apparaten die over NFC beschikken kunnen snel en eenvoudig gekoppeld worden. Daarbij is de speaker voorzien van vier microfoons waardoor je groepsgesprekken kunt voeren en de geïntegreerde Voice Recorder maakt opnamen van telefoongesprekken, externe stemmen en muziek mogelijk op een microSD-kaart. Muziek opgeslagen op een microSD-kaart kan ook via de speaker afgespeeld worden.

Creative-Sound BlasterAxx AXX 200-2

De Sound BlasterAxx AXX 200 kan daarnaast via usb op een computer aangesloten worden en als Sound Blaster geluidskaart gebruikt worden. De SB-Axx1-processor beschikt over  SBX Pro Studio- en CrystalVoice-technologieën. De ingebouwde batterij van de speaker moet 15 uur meegaan op een volle lading, maar het is ook mogelijk een mobiele telefoon op te laden door deze met de speaker te koppelen. Bediening vindt plaats via de speaker zelf maar met de Sound Blaster Central-app voor iOS en Android is de audioweergave naar eigen wens af te stellen.

De Creative Sound BlasterAxx AXX 200 wordt in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd voor een prijs van 130 Britse ponden. Wanneer de speaker naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.