Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Braziliaanse omroep zendt WK 2014 in 4K Ultra HD uit

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2014, 13:17 CategorieDigitale tv

Het was al bekend dat Sony en de FIFA een samenwerking aangaan om verschillende wedstrijden tijdens het WK 2014 in Brazilië in 4K Ultra HD-resolutie op te nemen maar hoe deze content bekeken kon worden was nog onduidelijk. Er is in ieder geval één omroep die ermee aan de slag gaat, maar om het hoge resolutie materiaal te zien moet je wel naar Rio.

Globo Comunicacao & Participacoes, één van de grootste omroepen in Brazilië, zal drie wedstrijden tijdens het WK voetbal in 4K-resolutie uitzenden.  Sony liet onlangs weten dat het om ronde 16 op 28 juni, de kwartfinale op 4 juli en de finale gaat. Deze wedstrijden worden uitgezonden op 65-inch 4K tv’s van Sony die geplaatst worden in Rio’s Jardim Botanico wijk. Alleen de inwoners van Rio, die dus niet in het stadion met eigen ogen naar de wedstrijd kunnen kijken, krijgen de mogelijkheid om de wedstrijden in 4K-resolutie te bekijken. 

Sony en de FIFA nemen de betreffende wedstrijden sowieso in 4K-resolutie op om dit later voor promotionele doeleinden te gebruiken. Zo worden fragmenten waarschijnlijk in elektronicazaken op 4K Ultra HD tv’s van Sony getoond.

Ben je nog op zoek naar de ultieme tv voor het WK? Bekijk dan ons artikel met de beste tv’s voor de ultieme kijkervaring.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.