Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bang & Olufsen lanceert BeoVision Avant 4K Ultra HD tv

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2014, 22:37 CategorieLcd en led tv's

Eerder deze week werd bekend dat Bang & Olufsen stopt met de productie van plasma tv’s en de BeoPlay V1 televisie, maar de Deense fabrikant komt deze week ook met goed nieuws. B&O heeft vandaag namelijk de BeoVision Avant, de eerste 4K Ultra HD tv van het bedrijf, gelanceerd.

B&O BeoVision Avant

De nieuwe BeoVision Avant is een televisie met een formaat van 55-inch en een resolutie van 3.840 bij 2.160, ook wel 4K Ultra HD genoemd. Niet alleen de hoge resolutie moet voor een indrukwekkende beeldkwaliteit zorgen, ook de Chromatic Room Adaptation-functionaliteit, die met behulp van twee sensoren het omgevingslicht analyseert en de kleurtoon hierop aanpast, draagt volgens de fabrikant bij aan een optimale kwaliteit. De anti-reflectielaag aan weerszijden van de glasplaat reduceert daarnaast storende weerkaatsing op het scherm met ruim 98 procent.

Bang-Olufsen-BeoVision-Avant-3

Zoals we van B&O gewend zijn staat ook de audioweergave centraal. Voor dit model is een een speciaal geluidspaneel ontwikkeld dat voor een optimale audioweergave moet zorgen. Het paneel komt tevoorschijn bij het aanzetten van de televisie en keert weer in zijn uitgangspositie terug bij het uitzetten. Dit gebeurt volgens de fabrikant in één vloeiende beweging. Verder beschikt de televisie over acht geïntegreerde driver-units en acht versterkers. Dankzij de geïntegreerde 7.1 surround sound-module is het ook eenvoudig om externe luidsprekers – draadloos of bekabeld – op de BeoVision Avant aansluiten.

Bang-Olufsen-BeoVision-Avant-2

Het aansluiten van draadloze luidsprekers van Bang & Olufsen is dankzij de ingebouwde Immaculate Wireless Sound-oplossing eenvoudig. Dankzij de mogelijkheid tot het plaatsen van een Apple TV en een harde schijf aan de achterkant, in combinatie met de volledige internet-functionaliteit, is de BeoVision Avant ook een hub voor web-based content. Smart tv staat dan ook op dit model centraal.

De nieuwe tv kan op de grond of een tafel geplaatst worden en aan de muur worden bevestigd. Een unieke feature is dat bij inschakeling de nieuwe standaards de televisie in de richting van de gebruiker draaien en wanneer de tv wordt uitgeschakeld, draaien ze terug in hun uitgangspositie. Dit allemaal om het gebruiksgemak van de tv te vergroten. Ook voor gebruiksgemak is de nieuwe BeoRemote One afstandsbediening ontwikkeld. Deze is uitgerust met de nieuwe feature ‘MyButtons’. Deze functie biedt drie gepersonaliseerde instellingen die met één enkele knopdruk beschikbaar zijn. Een instelling kan bijvoorbeeld bestaan uit een zender, volumestand en de richting of positie van de tv. Eénmaal ingesteld is deze instelling met één druk op de knop beschikbaar.

Prijs en beschikbaarheid

De Bang & Olufsen BeoVision Avant is vanaf 8 mei 2014 verkrijgbaar en wordt exclusief bij Bang & Olufsen-winkels verkocht. De adviesprijs bedraagt 6.995 euro. Plaatsingsmogelijkheden voor de muur, tafel of vloer hebben adviesprijzen vanaf 750 euro. Meer informatie vind je op de website van B&O.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.