Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bang & Olufsen introduceert BeoLab 20 draadloze luidsprekers

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2014, 16:06 CategorieLuidsprekers

Draadloze luidsprekers zien we bijna elke week voorbij komen maar wanneer je gaat voor de hoogst mogelijke kwaliteit is het aanbod niet groot. Bang & Olufsen brengt deze week een nieuwe optie op de markt in de vorm van de BeoLab 20, draadloze luidsprekers met een high-end audioweergave en een indrukwekkend prijskaartje.

B&O BeoLab 20

De BeoLab 20 is de nieuwste Bang & Olufsen-luidspreker en is uitgerust met het Immaculate Wireless Sound-concept waarmee je volgens de fabrikant van muziek genieten zoals de componist dat ooit zelf heeft bedoeld. Het concept is gebaseerd op de multi-kanaals digitale audio streaming van WiSA. De speakers zijn voorzien van minimalistische belijning en een relatief compacte formaat.

De digitale sound-engine levert volgens B&O meer vermogen om signalen te verwerken dan elke andere luidspreker van dit formaat, wat voor een natuurlijke weergave moet zorgen. Dankzij de vermogensreserves zijn de actieve luidsprekers van de BeoLab 20 in staat om zowel middentonen als lage tonen overtuigend weer te geven. Er is met deze luidsprekers geen apart subwoofer nodig.

BeoLab-20-1

De BeoLab 20 is een voorbeeld van de designfilosofie van Bang & Olufsen; vorm volgt de functie. De Acoustic Lens-tweeter verspreidt de hoge frequenties gelijkmatig, in een boog van 180 graden door de ruimte. Dus ongeacht de positionering van de luidsprekers klinkt het geluid hetzelfde. Door de aluminium voet lijkt de kast e boven de vloer te zweven en komen de basprestaties volgens de fabrikant beter tot hun recht. Aan achterkant van de luidspreker verspreidt het zwarte koelingsrooster warmte zodat de drivers alles uit de kast kunnen halen, zonder gevaar voor oververhitting.

Prijs en beschikbaarheid

Een set BeoLab 20-speakers is nu verkrijgbaar bij de Bang & Olufsen-winkels voor 8.999 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.