Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Apple’s iOS 8 krijgt ondersteuning voor hoge resolutie audio’

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2014, 14:02 CategorieSoftware

Op het gebied van video is 4K Ultra HD helemaal hot, maar op het gebied van audio hebben we het steeds vaker over high-res audio. Steeds meer fabrikanten richten zich op ondersteuning hoge resolutie audio, bijvoorbeeld voor receivers en Blu-ray spelers. Volgens de laatste geruchten wil ook Apple ondersteuning voor hoge resolutie audio toevoegen aan iOS 8.

Momenteel draaien de iPad, iPhone en iPod Touch op iOS 7, de meest recente versie van het mobiele besturingssysteem van Apple. De verwachting is dat Apple volgende maand echter iOS 8 aankondigt en dus gaan er verschillende geruchten over wat we van deze versie kunnen verwachten. Volgens de Japanse website Mac Otakara is ondersteuning voor high-res audio één van de speerpunten van iOS 8.

De huidige iPads en iPhones kunnen geen 24/192 high-res audio weergeven terwijl de muziekliefhebbers tegenwoordig niks anders meer willen. Deze audiobestanden bieden meer detail, vergelijkbaar met dat 4K Ultra HD meer detail in beeld geeft. Apple zou de ondersteuning toevoegen aan de software maar ook een nieuwe lightning-connector en nieuwe koptelefoons introduceren. De nieuwe Lightning-connector zet de deur open voor high-res speakerdocks. 

Dat is echter niet het enige want er moet natuurlijk ook voldoende hoge resolutie materiaal beschikbaar zijn. Apple zou daarom volgens MacRumors binnenkort de iTunes Store een make-over geven en high-res downloads introduceren.

Lees meer over hoe je high-res audio kunt afspelen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.