Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘4K Blu-ray wordt tijdens IFA 2014 gepresenteerd’

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2014, 12:36 CategorieBlu-ray

Met het inmiddels grote aanbod van 4K Ultra HD tv’s wordt het interessant om te zien hoe de aanvoer van 4K-content zich gaat ontwikkelen. Diverse streamingdiensten, waaronder Netflix, zijn reeds begonnen met het streamen van 4K-content, maar wat gaat de oplossing voor fysieke media worden? Er wordt al een tijdje gesproken over een 4K Blu-ray-standaard en mogelijk wordt deze tijdens IFA 2014 gepresenteerd.

Op 5 september gaat in Berlijn IFA 2014 weer van start. Tijdens deze beurs krijgen we weer het nieuwste op het gebied van consumentenelektronica voorgeschoteld maar volgens de collega’s van 01net krijgen we dit jaar ook de eerste details van de nieuwe 4K Blu-ray-standaard te horen. De organisatie achter de Blu-ray-standaard komt tijdens de beurs met nieuws omtrent 4K-content en de eerste 4K Blu-ray discs zouden in 2015 op de markt moeten verschijnen.

Wat de standaard precies in gaat houden blijft vooralsnog gissen. De kans is echter groot dat de standaard niet alleen gefocust wordt op 4K-content maar ook op hoge resolutie audioformaten als Dolby Atmos en DTS-UHD. Ook is het mogelijk dat er ondersteuning voor de nieuwe HDR (High Dynamic Range) techniek van Dolby ingebouwd wordt, en dat het kleurbereik met nieuwe standaarden wordt uitgebreid. Of ook een HDMI 2.0-poort vereist is, is nog onduidelijk maar die kans lijkt groot. De vraag of huidige Blu-ray spelers met de nieuwe standaard om kunnen gaan lijkt dan ook negatief beantwoord te moeten worden.

  • Delen:

Reacties

  1. peter vb
    06 mei, 2014 om 22:57

    Nou dat zal zeker zeer welkom zijn. Wil wel eens zien wat mijn 7500 nu echt kan. Gecomprimeerde 4k zoals ik die nu kijk ben ik na twee weken niet meer zo enthousiast als ik je in het begin vertelde.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.