Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha introduceert YHT-4910UBL home cinema systeem

Geschreven door
Geplaatst op30 april 2014, 12:29 CategorieHome cinema sets

Naast onder meer nieuwe AV receivers en een nieuwe Blu-ray speler introduceert Yamaha een compleet home cinema systeem. De YHT-4910UBL is een 5.1-kanaals home cinema systeem, bestaande uit een receiver, vijf speakers en een subwoofer.

De receiver van de YHT-4910UBL is de onlangs gelanceerde RX-V377. Dit model biedt 70 watt per kanaal (8 ohms, 0.09% THD, 2-ch driven), is voorzien van vier HDMI-inputs en één HDMI-output, biedt ondersteuning voor 4K Ultra HD en 3D-content, en komt met een USB-poort aan de voorzijde waarop een iPhone of iPad aangesloten kan worden. Ook is de receiver uitgerust Yamaha’s YPAO-systeem waarmee de speakers optimaal afgesteld worden aan de hand van de akoestiek van de kamer.

Yamaha-YHT-4910UBL

Verder is de home cinema set voorzien van Extra Bass waarmee meer lage tonen door kleine speakers weergegeven kunnen worden, en Yamaha’s Virtual Cinema Front-techniek waarmee virtueel surround geluid weergegeven kan worden, zelfs wanneer alle vijf de speakers voorin de kamer geplaatst worden. Ook heb je toegang tot 17 verschillende DSP programma’s voor surround sound in elke situatie en is er ondersteuning voor high-res audioformaten als Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio.

De speakers van de Yamaha YHT-4910UBL zijn de NS-PZ40BL-modellen. Elke van de vijf speakers is uitgerust met twee 0,75-inch drivers en de subwoofer beschikt over een vermogen van 100 Watt met een 6.5-inch driver. In de VS wordt de YHT-4910UBL verkocht voor een adviesprijs van 479,95 dollar. Of en wanneer het systeem naar Nederland komt is nog niet bekend.

 • Delen:

Reacties

 1. kenneth
  25 mei, 2014 om 17:07

  is de YHT-4910UBL home cinema systeem wel in nederland te koop ?

  • Martijn Chel
   25 mei, 2014 om 21:51

   Nee, helaas (nog) niet.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.