Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha brengt Spotify Connect naar AV-receivers en PianoCraft

Geschreven door
Geplaatst op23 april 2014, 14:56 CategorieReceivers

In navolging van onder meer Pioneer en Onkyo rust nu ook Yamaha het merendeel van zijn audio-assortiment uit met Spotify Connect. Deze functie kan gratis toegevoegd worden en biedt de mogelijkheid om muziek te streamen zonder je telefoon als zender in te zetten.

Spotify Connect

Met een gratis firmware-update zorgt Yamaha ervoor dat de populaire muziekstreamingdienst Spotify beschikbaar is op de netwerk-AV-receiver-modellen uit 2013 en 2014, op PianoCraft en op de stereo-receivers. Met de gratis Spotify Connect-App en een premium abonnement is draadloze streaming direct naar compatibele apparatuur zoals Yamaha componenten mogelijk. Lees meer over Spotify Connect.

Wanneer je nog geen premium abonnement hebt dan kun je jezelf laten overtuigen. Via deze link wordt een proefabonnement aangeboden waarmee 30 dagen lang gratis gebruik kan worden gemaakt van alle voordelen van de premium service.

Update downloaden

De nieuwe firmware kan worden gedownload . De update is geschikt voor de AVENTAGE AV-receiver modellen CX-A5000, RX-A3030, RX-A2030, RX-A1030, RX-A830 en RX-A730. Bovendien kunnen de RX-V receivers RX-V775, RX-V675, RX-V575, RX-V475, RX-V500D, RX-S600, RX-S600D en de systeemmodellen HTR-5066 en HTR-4066 worden geüpdatet. De onlangs gepresenteerde RX-Vx77-generatie is al compatibel met Spotify Connect en hoeft niet te worden geüpdatet. Ook voor de netwerkcompatibele stereo-receiver R-N500, de PianoCraft-installatie MCR-N560 en de MCR-N560D is een binnenkort update beschikbaar.

Voor de installatie via USB kan de update vanaf vanaf de website van Yamaha worden gedownload, nadat taal en model zijn geselecteerd. Deze update wordt op een USB-stick gekopieerd, die vervolgens op de AV-receiver of de HiFi-componenten wordt aangesloten. Via de functie ‘UPDATE – USB’ in de ADVANCED SETUP wordt de update uitgevoerd. Als de AV-receiver met het internet is verbonden, kan de installatie ook direct via het netwerk worden uitgevoerd. Op de downloadpagina is voor ieder model tevens een handleiding voor de installatie te vinden.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  01 oktober, 2014 om 21:11

  cool

 2. ALBERT
  17 december, 2015 om 11:10

  Wanneer kan ik de spotify connect voor de versterker R-N500 van yamaha verwachten.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.