Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony kondigt FMP-X10 4K Ultra HD mediaspeler aan

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2014, 10:04 CategorieMediaspelers

Afgelopen jaar introduceerde Sony de FMP-X1, één van de eerste mediaspelers die speciaal ingericht zijn voor het opslaan en weergeven van 4K-content. Deze week heeft de Japanse fabrikant de opvolger aangekondigd in de vorm van de FMP-X10.

De Sony FMP-X10 is een mediaspeler die speciaal ontwikkeld is voor gebruik met de nieuwe 4K Ultra HD tv’s van de Japanse fabrikant. De speler beschikt over een geïntegreerde harddisk van 1TB waarop materiaal in de hoge 4K-resolutie opgeslagen kan worden.

Gebruikers van de mediaspeler kunnen 4K-films, -series en -video’s downloaden via Sony’s eigen Video Unlimited 4K winkel, 4K-content streamen via de app van Netflix en alles weergeven op een Sony 4K Ultra HD tv. De mediaspeler is voorzien van de Triluminos kleurtechnologie die we ook op de tv’s van het bedrijf terugvinden. Dit moet volgens de fabrikant zorgen voor natuurlijkere en diepere kleuren.

Sony-FMP-X10

De Sony FMP-X10 4K mediaspeler moet vanaf de zomer in de winkels liggen. Het is niet duidelijk of de speler ook naar Nederland komt en wat er voor betaald moet worden.

Bekijk ook de Sony 2014 4K Ultra HD tv line-up.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.