Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Sony en Panasonic rusten oled tv’s uit met panelen van LG’

Geschreven door
Geplaatst op25 april 2014, 14:09 CategorieOled tv's

Op dit moment is LG de enige tv-fabrikant die zich focust op oled tv’s. Het Koreaanse bedrijf brengt dit jaar een nieuwe line-up oled tv’s naar Nederland en heeft onlangs de prijzen van de in 2013 gelanceerde modellen verlaagd. Andere fabrikanten lijken zich nu op LG te richten voor het gebruik van oled-panelen.

De grootste concurrent van LG, Samsung, heeft vorig jaar zijn eerste oled tv op de markt gebracht maar gaf begin dit jaar aan zich voorlopig op andere technieken, waaronder 4K Ultra HD, te richten. De Koreaanse fabrikant ziet momenteel geen kansen voor oled door de hoge kosten en productieproblemen.

Sony en Panasonic kondigden in 2012 aan samen te werken voor de ontwikkeling van oled tv’s maar verder dan een aantal prototypen die tijdens beurzen getoond werden kwamen beide fabrikanten niet. Onlangs werd dan ook bekendgemaakt dat Sony en Panasonic de samenwerking voorlopig stilleggen.

Uit Korea komen deze week echter berichten dat beide fabrikanten in gesprek zijn met LG Display voor de levering van oled-panelen. Zo kunnen Panasonic en Sony zich focussen op de ontwikkeling van beeldsystemen en hoeven ze zich geen zorgen te maken over de hoge kosten van en de problemen met de productie van de panelen.

Volgens de bronnen van het verhaal zou de samenwerking van LG Display dit jaar nog zijn vruchten af kunnen werpen. Mogelijk krijgen we dan tijdens IFA 2014 in september de eerste voor massaproductie bestemde oled tv’s van Panasonic en Sony te zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.