Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Skyworth lanceert eerste Chinese oled tv

Geschreven door
Geplaatst op1 april 2014, 14:15 CategorieOled tv's

Afgelopen december schreven we al over Skyworth, een Chinese fabrikant die aangaf in 2014 zijn eerste oled tv te willen lanceren. Sinds deze week is de oled tv realiteit want in China is de verkoop inmiddels begonnen.

Skyworth is een wat onbekende Chinese fabrikant maar wil laten zien dat ze niet achter de feiten aanlopen. In december beloofde het bedrijf in het tweede kwartaal van 2014 met een betaalbare flatscreen oled tv te komen. De oled tv is gearriveerd maar in plaats van een flatscreen beschikt de Tianchi E980 over een 55-inch gebogen display. De oled tv is maar 7 millimeter dun en beschikt over een bezel van 1 millimeter rondom het display.

Kijkend naar de afbeelding heb je wellicht al het vermoeden dat hier nog een andere fabrikant voor verantwoordelijk is, en dat klopt. Skyworth heeft namelijk heel wat hulp van LG gekregen, zowel voor de productie van het oled-paneel als het design. LG Display is samenwerkingen met verschillende fabrikanten aangegaan om massaproductie van oled-panelen mogelijk te maken en zodoende de kosten te verlagen 

Voorlopig wordt de Tianchi E980 alleen in China op de markt gebracht. De prijs is nog niet bekendgemaakt maar Skyworth gaf eerder aan oled tv’s te gaan aanbieden tegen betaalbare prijzen. Naast Skyworth werkt ook het Chinese Seiki aan een oled tv die dit jaar op de markt moet verschijnen. 

LG maakte onlangs bekend de prijzen van de in Nederland gelanceerde oled tv’s drastisch te verlagen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.