Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung stopt productie oled tv’s’

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2014, 15:12 CategorieOled tv's

Het zat er al een beetje aan te komen maar volgens Koreaanse media stopt Samsung per direct met de productie van oled tv’s. De Koreaanse fabrikant wil zich richten op 4K Ultra HD en mogelijk later de productie te hervatten.

Vorig jaar barstte de strijd op het gebied van oled los, met Samsung en LG als de belangrijkste spelen. Beide fabrikanten komen uit Korea en probeerden elkaar op elke mogelijke manier te slim af te zijn. De strijd op het gebied van oled lijkt inmiddels over en Samsung legt zich mogelijk neer bij de winst van LG. Samsung introduceerde afgelopen januari tijdens CES 2014 al geen nieuwe oled tv meer en dit jaar krijgen we waarschijnlijk ook niks nieuws te zien.

Volgens diverse analisten en experts uit Korea heeft Samsung onlangs besloten de productie van oled tv’s stil te leggen. De belangrijkste reden is volgens de experts te zoeken in de gebruikte beeldtechniek. Samsung maakt gebruik van de relatief dure RGB oled-techniek, terwijl LG de WRGB oled-techniek gebruikt. LG verlaagde onlangs de prijzen van oled tv’s omdat het bedrijf naar eigen zeggen de productie uitgebreid heeft en daardoor de kosten kan verlagen. 

LG blijft voorlopig doorgaan met de productie van oled-panelen en levert zelfs al panelen aan enkele Chinese tv-fabrikanten. Daarnaast brengt de Koreaanse fabrikant dit jaar een compleet nieuwe oled tv line-up op de markt, met onder meer modellen die beschikken over de hoge 4K Ultra HD-resolutie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.