Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer lanceert nieuwe generatie microsystemen met Bluetooth

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2014, 14:09 CategorieLuidsprekers

Pioneer kondigt deze week drie nieuwe microsystemen in het X-CM-gamma aan. De nieuwe systemen zijn uitgerust met een 2 x 15 W digitale versterker van klasse D en tweewegs bass reflex-luidsprekers.

Pioneer microsystemen

De nieuwe microsystemen van Pioneer kunnen muziek weergeven vanaf een smartphone of tablet, een iPod, een USB-apparaat of gewoon een cd. De X-CM42BT is uitgerust met een ingebouwd Lightning-docking station, een USB-poort, een cd-lade en uitgebreide bluetooth=opties. De X-CM32BT met cd-speler beschikt over bluetooth en een USB-aansluiting, en heeft een aparte houder voor een iPod, iPhone of iPad. Het derde nieuwe systeem is de X-CM52BT. Dit model kan dvd’s afspelen, heeft een houder voor een iPod, iPhone of iPad, en beschikt over bluetooth en een USB-aansluiting.

X-CM42BT-Pioneer

Bovenaan het nieuwe X-CM42BT microsysteem bevindt zich een ingebouwd docking station met Lightning-aansluiting, zodat dit model klaar is voor de nieuwste Apple-toestellen. Het systeem biedt ook bluetoothopties, zoals BT Auto Connect en een BT Standby-modus. De BT Auto Connect-functie onthoudt elk bluetoothapparaat dat je aansluit, zodat je het later moeiteloos opnieuw kunt gebruiken. In de BT Standby-modus is het mogelijk om de X-CM42BT via een bluetooth-apparaat in te schakelen.

De ingebouwde cd-speler van de X-CM42BT speelt audio-cd’s en CD-R/RW’s (mp3/wma) af, terwijl je op de FM/AM-tuner tot 45 radiozenders kunt opslaan. Via de USB-poort en de lijningangen sluit je externe USB- (mp3/wma) en audioapparaten aan. Ook is het systeem compatibel met de gratis Pioneer Wireless Streaming App, die te downloaden is in de App Store of de Google Play Store. Het geluid van het systeem kan naar eigen voorkeur worden ingesteld met de Sound Preset EQ en de Bass Enhancer.

Modellen en prijzen

De X-CM42BT is voorzien van 2 x 15 W tweewegs bass reflex-luidsprekers die zijn afgestemd op het geluid van de digitale versterker (klasse D) binnenin. De iPod/iPhone/iPad-houder – in dezelfde kleur als het systeem – zit in het pakket inbegrepen. De X-CM42BT is beschikbaar in het zwart, wit, rood en lichtblauw. De adviesprijs bedraagt 249 euro.

X-CM42BT-Pioneer-2

De X-CM32BT biedt dezelfde troeven en functies als de X-CM42BT, maar heeft geen Lightning-docking station. Wel inbegrepen is de iPod/iPhone/iPad-houder, in dezelfde kleur als het systeem. Het systeem is beschikbaar in het zwart, wit, rood en lichtblauw. De adviesprijs bedraagt 219 euro.

De X-CM52BT beschikt over alles waarover ook de X-CM32BT beschikt maar is daarnaast voorzien een dvd-speler met HDMI-uitgang. De adviesprijs van dit model bedraagt 299 euro. Alle systemen zijn vanaf eind mei te koop in Nederland.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.