Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer introduceert BDP-170 Blu-ray speler

Geschreven door
Geplaatst op24 april 2014, 20:08 CategorieBlu-ray

Pioneer introduceert naast een complete line-up AV-receivers ook een nieuwe Blu-ray speler. De fabrikant brengt de BDP-170 met ingebouwd WiFi, Miracast, 3D Blu-ray-weergave en YouTube naar Nederland.

Pioneer BDP-170

De nieuwe Pioneer BDP-170 is een zogenaamde netwerkspeler, wat inhoudt dat je middels verschillende opties content vanaf apparaten uit je thuisnetwerk kunt streamen. Zo is er DLNA aanwezig voor het streamen van video en audio, is er ondersteuning voor de ‘Send to TV’-functie van YouTube waarmee met één enkele knop filmpjes van op YouTube via een smartphone of tablet kunt doorsturen naar een tv, en ondersteunt de ingebouwde WiFi-module Wi-Fi Direct-communicatie met Miracast-mogelijkheden. Dankzij Miracast kan audio- en videocontent van smartphones en tablets draadloos naar de BDP-170 worden verzonden.

De BDP-170 is daarnaast ook een normale Blu-ray disc-speler, met ondersteuning voor onder meer Blu-ray, 3D Blu-ray, dvd en CD. Ook kan de speler overweg met Super Audio CD’s en is er ondersteuning voor 36-bit Deep Colour. De BDP-170 compatibel met de recentste Dolby- en DTS surround-codecs (Dolby True HD, Dolby Digital Plus, DTS-HD Master Audio en DTS-HD High Resolution Audio) en is hij uitgerust met een tweekanaals 192 kHz/24 bit DAC. De speler kan meerdere bestandstypes aan, zoals 3GP (voor mobiele toestellen), FLV, MPEG, AVI en WMV, en hoogwaardige audiobestanden zoals FLAC, WMA, MP3, MKV en DivX+ HD.

Pioneer-BDP-170-2

Pioneer heeft ook diverse handige functies ingebouwd, waaronder Quick Start/Quick Tray-bediening. Bovendien heeft de meegeleverde afstandsbediening specifieke knoppen voor Miracast en YouTube. De nieuwe ‘1.5x View Scan with Audio’-functie maakt door- en terugspoelen in een Blu-ray-disc mogelijk terwijl de audio nog verstaanbaar is. Daarnaast kan de speler worden bediend met de iControlAV5-app. Die is gratis te downloaden voor iOS- en Android-apparaten.

Prijs en beschikbaarheid

De Pioneer BDP-170 Blu-ray speler is beschikbaar vanaf juni voor een adviesprijs van 179 euro.  • Delen:

Reacties

  1. Paul VG
    05 mei, 2014 om 10:20

    Is er al info over gapless playback van audio bestanden?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.