Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert middenklasse TX-NR737 en TX-NR838 receivers

Geschreven door
Geplaatst op18 april 2014, 15:42 CategorieReceivers

Onkyo lanceert twee nieuwe A/V receivers in het middenklasse segment. De nieuwe TX-NR737 en TX-NR838 zijn volledige netwerk receivers en beschikt zelfs over een THX-certificaat. Daarnaast ondersteunen ze de doorgave van 4K-materiaal en de HDCP 2.2-standaard.

Onkyo TX-NR737 en TX-NR838 receivers

De Onkyo TX-NR737 en TX-NR838 receivers zijn volgens de fabrikant voor meer dan 2.000 testen geslaagd om het THX Select2 Plus-certificaat te mogen ontvangen. Dit certificaat garandeert een home cinema-ervaring zoals de filmmakers of muziekmakers deze bedoeld hebben.

Beide receivers beschikken over de Wide Range Amplifier Technology (WRAT), een systeem dat bestaat uit een door Onkyo ontwikkelde hoge capaciteit transformator en extra grote condensatoren. Ook is het Three-Stage Inverted Darlington Circuitry aanwezig voor een optimale audioweergave.

Verder zijn de receivers voorzien van twee Digital Signal Processing (DSP) engines 192 kHz/24-bit Burr-Brown DACs voor de weergave van gedetailleerde audio met een breed geluidsveld. De AccuEQ room calibration maakt het mogelijk het audiosysteem optimaal in te stellen aan de hand van de ruimte waarin deze geplaatst is.

Onkyo-TX-NR737

Zoals gezegd zijn beide receivers zogenaamde netwerk receivers. Dit houdt in dat je op verschillende manieren content vanuit het thuisnetwerk en het internet kunt streamen dankzij de ingebouwde WiFi-module. Zo is er DLNA aanwezig voor het streamen van content vanaf bijvoorbeeld een NAS-server, kun je middels Bluetooth muziek vanaf een smartphone of tablet streamen, en is er toegang tot verschillende internetservices zoals Deezer, Spotify en TuneIn Radio. Er wordt een groot aantal digitale bestandsformaten ondersteund, waaronder high-res formaten als 5.6 MHz DSD, Dolby TrueHD, en gapless 192 kHz/24-bit FLAC en WAV.

Onkyo legt de focus ook op de weergave van SACD- en Vinyl-materiaal. De TX-NR838 beschikt over de Pure Direct Analoge Path modus waarmee alle digitale signalen worden uitgeschakeld. Zo dient de receiver ook als pure analoge versterker voor platenspelers, SACD-spelers en Blu-ray disc spelers.

Onkyo-TX-NR838

De TX-NR737 en TX-NR838 zijn voorzien van zeven HDMI-ingangen waarvan één met MHL-ondersteuning, en twee HDMI-uitgangen. Drie inputs ondersteunen de doorgave van 4K Ultra HD-materiaal met 60fps. Ook zijn beide receivers voorzien van HDCP 2.2-ondersteuning op één HDMI-input en output. Lage resolutie materiaal wordt door de receivers, wanneer aangesloten op een 4K tv, omgezet naar de hoge 4K-resolutie. De TX-NR838 kan daarnaast hoge resolutie video naar een tweede ruimte sturen middels de HDMI Sub Out. Dit model beschikt ook over 7.2-kanaals pre-outs, vijf digitale audio-ingangen en een  12 V trigger-out voor Zone 2 audio.

Onkyo TX-NR737

 • 7 x 170w
 • 4K/60Hz compatible
 • 7.2-channel
 • THX Select2 Plus
 • Ingebouwd WiFi
 • Bluetooth
 • Phono input
 • 800 Britse ponden

Onkyo TX-NR838

 • 7 x 180w
 • 4K/60Hz compatible
 • 7.2-channel
 • THX Select2 Plus
 • Ingebouwd WiFi
 • Bluetooth
 • Phono input
 • 1000 Britse ponden

Beide receivers worden in mei op de markt verwacht. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.