Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix verhoogt prijzen voor nieuwe klanten

Geschreven door
Geplaatst op22 april 2014, 11:22 CategorieStreamingdiensten

Sinds afgelopen zomer is de populaire videostreamingdienst Netflix beschikbaar in Nederland. Kijkers kunnen voor een bedrag van 7,99 euro per maand onbeperkt films, series en documentaires streamen naar onder meer tv’s en tablets. Mogelijk wordt de prijs in Nederland binnenkort echter verhoogd.

Dit kwartaal wordt er een prijsverhoging van een of twee dollar doorgevoerd, zo laat Netflix in een document waarin de kwartaalcijfers besproken worden weten. De dienst geeft aan onlangs in Ierland de prijs van een abonnement verhoogd te hebben van 6,99 euro naar 7,99 euro per maand en dat dit nauwelijks impact had op het aantal nieuwe aanmeldingen.

Wat de prijsverhoging voor Nederlandse abonnees precies gaat inhouden is nog niet duidelijk. Mogelijk wordt een abonnement op de dienst 1 of 2 euro per maand duurder voor nieuwe gebruikers. Bestaande abonnees blijven een bedrag van 7,99 euro per maand betalen, in ieder geval voor de periode van een of twee jaar.

Middels de prijsverhoging wil Netflix de kwaliteit van de dienst verbeteren, het aanbod van de dienst vergroten en ook meer zelf ontwikkelde content aanbieden. Netflix heeft onder meer de populaire serie House of Cards zelf geproduceerd en wil de komende jaren flink investeren in eigen content. Daarbij zet de dienst in op de distributie van 4K-content. Onlangs begon Netflix in het Verenigd Koninkrijk met de eerste 4K-streams.

De kwartaalcijfers van Netflix laten nog steeds een groei zien. In de VS is het aantal klanten inmiddels gestegen tot 35,67 miljoen en buiten de VS ligt het aantal abonnees op 12,68 miljoen. De omzet van het afgelopen kwartaal kwam uit op 1,27 miljard dollar. De verwachting is dat Netflix binnenkort in meerdere Europese landen gelanceerd wordt, waaronder België en Duitsland.

 • Delen:

Reacties

 1. peter vb
  27 april, 2014 om 14:43

  Nu in Nederland ook in 4k te bekijken. Althans house of cards tweede seizoen. Ziet er voor Netflix begrippen echt goed uit. Was eerst wat sceptisch maar ziet goed het verschil.

  • Martijn Chel
   28 april, 2014 om 12:25

   Mooi!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.