Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix begint 4K-streaming House of Cards

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2014, 12:19 CategorieStreamingdiensten

Netflix is één van de voorlopers op het gebied van 4K-streaming. De dienst heeft vorig jaar diverse malen laten weten in 2014 te beginnen met het streamen van 4K-content en sinds deze week krijgen de eerste gebruikers toegang tot de serie House of Cards in 4K-resolutie.

Het is nog niet officieel door Netflix bekendgemaakt maar uit een test van HDTVtest blijkt dat de streamingdienst in het Verenigd Koninkrijk begonnen is met het streamen van 4K-materiaal. Tijdens een review van een 4K Ultra HD tv bleek dat het tweede seizoen van de serie House of Cards al in de hoge resolutie te bekijken is. Voor Netflix-abonnees is de hogere resolutie gratis beschikbaar.

Om 4K-materiaal via Netflix te bekijken heb je een 4K Ultra HD tv nodig die beschikt over een H.265/HEVC-decoder. Dit houdt in dat de tv de gecomprimeerde hoge resolutie content kan decoderen. Ook wordt er een internetverbinding van minimaal 15,6Mbit/s aangeraden door de dienst. Content die in 4K-resolutie beschikbaar is wordt in de Netflix app automatisch weergegeven wanneer compatibele hardware herkend wordt. 

Momenteel is niet duidelijk in welke andere landen House of Cards al in 4K-resolutie bekeken kan worden. Netflix is sinds afgelopen zomer ook in Nederland beschikbaar en de verwachting is dat we op korte termijn ook in Nederland van 4K-content kunnen genieten.

Een overzicht van alle 4K Ultra HD tv’s die dit jaar in Nederland verkocht worden vind je in het 2014 home cinema overzicht.

 • Delen:

Reacties

 1. peter vb
  07 april, 2014 om 14:13

  Heb via de link de review gelezen en bij heldere beelden zichtbaar beter maar staat ook bij dat op normale kijkafstand kon je daar over discuseren. Ben zo benieuwd naar jou bevindingen hier straks in. Wacht op een review met de Samsung u7500 en laat daar van afhangen of ik voor een 4k tv ga. Kon na twee keer bij de mediamarkt gekeken het helaas niet goed zien. Staan daar natuurlijk verschrikkelijk afgesteld met een enorm contrast.

  • peter vb
   26 april, 2014 om 9:00

   Nu reageer ik even op mezelf. Heb sinds gisteren de Samsung 7500 55inch binnen en het tweede seizoen van house of cards op Netflix is in 4k. Vond Netflix erg slecht qua beeld op mijn Samsung d8000 46inch maar met de 7500 heb je nu blu-Ray kwaliteit.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.