Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Naim introduceert draadloos audiosysteem Muso

Geschreven door
Geplaatst op30 april 2014, 18:11 CategorieLuidsprekers

Naim is een Brits bedrijf wat zich specialiseert in het produceren van hoogwaardige audioproducten voor thuisgebruik. Nu gaat het bedrijf de concurrentie aan met netwerkspelers als Sonos met de introductie van Muso.

Mogelijkheden van Muso

Het geluidssysteem ondersteunt bijna alle courante streamingprotocols. AirPlay, UPnP, Bluetooth en internetradio kunnen gebruikt worden om muziek naar het toestel te sturen. Verschillende streamingdiensten zoals Spotify zijn ook ondersteund. Uiteraard kan je ook gewoon een toestel aansluiten met een audiokabel. De fabrikant heeft ook een applicatie ontwikkeld voor iOS die je in staat stelt om je luidsprekers draadloos te beheren en afspeellijsten te beheren.

Prestaties

Muso is uitgerust met zes versterkers met een vermogen van 75 watt. Het toestel kan worden verbonden met andere producten van Naim, zoals de UnitiQute 2 of NDX, om een multi-room systeem te vormen. De luidsprekers kunnen geluidsbestanden in een hoge resolutie (24bit/192kHz) afspelen. Je kan Muso met je huisnetwerk verbinden met zowel een ethernetkabel als via WiFI.

Naim-Muso-2

Design

Het toestel is volledig vormgegeven in aluminium, wat zowel esthetisch als performant een voordeel biedt. De luidsprekers zijn intern behuisd met hout om de geluidskwaliteit te garanderen. De speakergrill kan makkelijk worden losgekoppeld en vervangen worden met verianten in drie verschillende kleuren. “Naim bestaat om muziek een centrale plaats te geven in de levens van onze gebruikers, en met Muso kunnen we nog meer mensen die mogelijkheid bieden. Door een simplistisch design, gebruiksgemak en uitstekende kwaliteit zorgen we voor een revolutie op het vlak van netwerkspelers.”, aldus de managing director van Naim.

Beschikbaarheid

Het geluidssysteem zal september dit jaar nog op de markt verschijnen. Voor de release worden er nog foto’s van het toestel gepubliceerd, samen met informatie rond de prijs en de beschikbaarheid van het toestel. Momenteel zijn er slechts enkele teasers en bovenstaande afbeeldingen te zien op de site van Muso.

 • Delen:

Reacties

 1. Nick Seamore
  13 december, 2014 om 0:03

  De luidsprekers kunnen geluidsbestanden in een hoge resolutie (24bit/192kHz) afspelen?

  Ik denk zelf dat luidsprekers geluid weer kunnen geven en niet af kunnen spelen en ook denk ik dat het niet uitmaakt in welke resolutie een geluidsbestand staat om door een door een luidspreker te kunnen worden weer gegeven.

  • Martijn Chel
   13 december, 2014 om 12:11

   Goed gedacht.. alleen is het een luidspreker met geïntegreerde versterker dus dan kan het zo gezegd worden..

 2. Nick Seamore
  13 december, 2014 om 12:58

  Daar ben ik het toch niet helemaal mee eens. Sorry, ben nogal eigenwijs;-)

  Volgens mij kan alleen een bron, bijvoorbeeld een cd-speler of netwerk-speler, geluid afspelen. De geïntegreerde versterker kan dan het ontvangen signaal versterken en vervolgens met dit versterkte signaal de luidsprekers aansturen.

  • Martijn Chel
   13 december, 2014 om 13:46

   Haha. Ja, maar daarmee bedoel ik dus ook de d/a converter etc. Het gaat erom dat het één compleet apparaat is (in de vorm van een speaker) die het kan. 🙂

 3. Nick Seamore
  13 december, 2014 om 16:34

  De Muso kan geluidsbestanden in een hoge resolutie (24bit/192kHz) afspelen.

  Voilà, dan ben je van mijn pietlutterige gezeur af

  • Martijn Chel
   13 december, 2014 om 16:46

   😀 Top.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.