Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG kan al 8K Ultra HD oled-panelen produceren

Geschreven door
Geplaatst op30 april 2014, 13:01 CategorieOled tv's

We hebben het de laatste tijd met name over 4K Ultra HD, een hoge resolutie die we dit jaar jaar op veel high-end televisies tegenkomen. Hogere resoluties en betere beeldtechnieken staan echter al om de hoek en LG is dé fabrikant die hierin voorop loopt.

Lim Joo-son, topman bij LG’s OLED Technical Strategy Team, liet tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers weten hoe het met de ontwikkeling van oled staat. Zo kan de Koreaanse fabrikant inmiddels, na het openen van een nieuwe 8G oled-fabriek, panelen met een formaat van 110-inch produceren. Dit is ook te danken aan de WRGB oled-techniek die het bedrijf gebruikt.

Daarnaast kan LG vandaag al oled-panelen met een 8K Ultra HD-resolutie produceren. Deze resolutie is zestienmaal de resolutie van Full HD en viermaal scherper dan 4K Ultra HD. De Koreaanse fabrikant geeft echter aan dat deze hogere resolutie ten koste gaat van de levensduur van het paneel en daarom wordt gezocht voor betere oled-materialen voor de productie van deze hoge resolutie schermen.

LG is dit jaar de enige fabrikant die nog veel geld steekt in de ontwikkeling en productie van oled tv’s. Het Koreaanse bedrijf maakte onlangs de 2014 oled tv line-up bekend, met onder meer 4K oled tv’s die voor het einde van dit jaar nog in de winkels moeten liggen. Daarbij verwacht LG dat de prijzen van oled televisies snel gaan dalen, mede dankzij de flink verbeterde yield, het aantal panelen dat van de band rolt en aan de hoge eisen voldoet.

Onlangs verlaagde LG de prijzen van de in 2013 gelanceerde oled tv’s al met maar liefst 3.000 euro.

  • Delen:

Reacties

  1. peter vb
    30 april, 2014 om 22:19

    Lekker Martijn, hebben we net onze vrouwen overtuigd dat we 4k moeten hebben om klaar te zijn voor de toekomst kom jij met 8K…. 😀

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.