Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Humax ontwikkelt dunste soundbar ter wereld

Geschreven door
Geplaatst op29 april 2014, 16:15 CategorieLuidsprekers

Humax is vooral bekend voor het produceren van decoders voor het ontvangen van digitale televisiesignalen, maar de Zuid-Koreaanse fabrikant betreedt nu ook de audiomarkt. De STA-1200 BSW is, volgens de producent, ’s werelds dunste soundbar. De STA-1200 BSW is slechts 20mm dik en produceert toch zo’n 80W aan geluid door vier speakers. Daarbij hoort ook nog een externe subwoofer met een vermogen van 100W. Bij de soundbar wordt ook een mechanisme geleverd om het toestel aan een muur te bevestigen of op te stellen voor je televisie.

STA-1200 BSW Humax

De ambities van Humax

“Humax heeft zichzelf al bewezen bij het ontwikkelen van digitale decoders en die kennis brengen we nu naar de audiomarkt”, aldus commercieel directeur Graham North. De Zuid-Koreaanse producent is zeer ambitieus maar zal het beste van zichzelf moeten geven om tegen de zware concurrentie van de bekende huismerken op te kunnen. De STA-1200 BSW krijgt een adviesprijs van ongeveer €200 euro en zal vanaf 1 mei in de winkelrekken liggen. Of het toestel dan ook op de Nederlandse markt verschijnt is voorlopig nog onduidelijk.

Soundbar, Soundbase, Soundstand,…

Wie het geluid van zijn homecinema-systeem een upgrade wil geven heeft heel wat keuze. De markt voor producten als de soundbar is gigantisch en er is dus ook heel wat keuze. We hebben de verschillen tussen de varianten op de soundbar al eerder besproken. Een voordeel aan het kopen van een soundbar ontwikkeld door dezelfde fabrikant als je televisietoestel is dat de toestellen esthetisch vaak beter bij elkaar passen qua uiterlijk, een kaart die Humax niet kan trekken.

  • Delen:

Reacties

  1. FK
    30 april, 2014 om 17:33

    Dat kan nooit goed klinken. 200,- die je dus zo weggeeft.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.