Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hülsta lanceert meubels met geïntegreerd Teufel audiosysteem

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2014, 14:34 CategorieHome cinema sets

De samenwerking tussen Teufel Audio en meubelfabrikant hülsta uit Münsterland heeft haar eerste vruchten afgeworpen. De SCOPIA- en XELO-series van hülsta zijn vanaf nu ook verkrijgbaar geïntegreerd met een audiosysteem van Teufel. Het resultaat zijn media-lowboards met surround sound. 

Hülsta audiomeubels met geïntegreerde speakers van Teufel zijn meubels die voor de home cinema-enthousiasteling ontwikkeld zijn. De hoogwaarde audio-apparatuur van Teufel moet met de geoptimaliseerde eigenschappen van de meubels optimale prestaties bieden, aldus beide fabrikanten.

Het audiosysteem in de SCOPI- serie van hülsta is onzichtbaar dankzij een gestoffeerde klep. De geïntegreerde satelliet speakers zijn zo in de meubels geplaatst dat ze het geluid direct op luisterpositie afstralen. De compacte subwoofer moet volgens Teufel zorgen voor een volle en nauwkeurige basweergave. Het ingebouwde besturingsapparaat voor Blu-ray-speler, game console, cd-speler en andere afspeelapparatuur is gemonteerd op een rails, zodat gebruikers makkelijk bij de negen ingangen komen. De SCOPIA en XELO media-lowboards beschikken over de nieuwste technieken en decoders.

Voor een nauwkeurige geluidsweergave zijn de geïntegreerde speakers volgens Teufel exact op de luisterpositie afgestemd. Door het gebruik van een center speaker wordt de verstaanbaarheid van de spraakweergave verhoogd. Door de ontkoppeling van de subwoofer met het meubel worden trillingen bij hoog volume geminimaliseerd. Een pull-out systeem zorgt er voor dat extra afspeelapparatuur eenvoudig kan worden aangesloten. De 2-kanaals satellieten beschikken overcoaxiaal driver die uit een 80-mm- midrange driver met geïntegreerde 20-mm tweeter bestaat. De subwoofer is met een 150 Watt Class D eindversterker en drie 130 mm elastische woofers uitgerust.

Teufel-hulsta-meubel

Het hifi meubel beschikt over drie frontluidsprekers, subwoofer en AV-receiver (voorversterker). Er zijn geen extra versterker of AV-receivers nodig om het audiosysteem in gebruik te nemen. Het hülsta audiomeubel kan ook met een speciale uitbreidingsset van Teufel – met twee rear speakers en RearStation 4 – worden uitgebreid tot 5.1 surround set. De geïntegreerde AV-receiver biedt onder meer een HDMI in- en uitgang, digitale en analoge audio ingangen. De AV-receiver ondersteunt eveneens 3D, DTS HD-Master en Dolby True-HD en andere audioformaten.

De audiomeubels van SCOPIA en XELO zijn per direct verkrijgbaar bij ruim 60 hülsta dealers in Nederland. 

  • Delen:

Reacties

  1. Struyf
    12 juni, 2020 om 18:05

    Sinds 2016 heb ik een teufel geïntegreerd audiosysteem van hulsta.deze werkt niet meer sinds eind februari.al meerdere malen gebeld met de winkel waar ik deze dure audio heb gekocht maar nog altijd geen reactie.goede raad voor toekomstige kopers DOE DIT NIET.er zijn wel betere audio systemen te koop die wel een goede dienst Na verkoop hebben.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.