Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Gitaarfabrikant Gibson neemt audiovisuele tak Philips over

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2014, 9:43 CategorieBlu-ray

Philips liet vorig jaar weten de volledige audiovisuele tak van het bedrijf te willen verkopen en zich zo, na het uitbesteden van de ontwikkeling en productie van tv’s aan TP Vision, compleet terug te trekken uit de av-markt. Na een mislukte poging om de audiovisuele tak te verkopen aan Funai Electric lijkt de Nederlandse fabrikant nu wel een koper gevonden te hebben in de vorm van Gibson.

Gibson, met name bekend van de gitaren, zou omgerekend zo’n 98 miljoen euro overhebben voor de audiovisuele tak van Philips. Deze afdeling is onder meer verantwoordelijk voor de speakers, docking stations en Blu-ray spelers. Momenteel worden deze producten door een aparte tak van Philips, welke gaat onder de naam WOOX, uitgebracht. Aan de naam van Philips die op de producten prijkt wordt niets veranderd. Gibson betaalt een licentievergoeding voor het gebruik van het merk. Deze overeenkomst heeft een duur van zeven jaar.

Gitaarfabrikant Gibson laat weten grootse plannen te hebben. Het bedrijf wil één van de grootste spelers in de audiosector worden en neemt waarschijnlijk alle 1.900 medewerkers van Philips over. In 2017 moet de overname compleet afgerond zijn en is de hele audiovisuele afdeling van Philips ondergebracht bij de gitaarfabrikant. Vanaf dat moment komt er dan echt een einde aan audio- en videoproducten van Nederlandse makelij.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.