Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Braziliaans bedrijf toont eerste tv met Windows 8.1 aan boord

Geschreven door
Geplaatst op18 april 2014, 8:46 CategorieLcd en led tv's

Menig middenklasse en high-end tv beschikt tegenwoordig over een Smart tv-platform waarmee de gebruiker toegang krijgt tot interactieve mogelijkheden en content. Van een echt besturingssysteem zoals we dat kennen van een computer kunnen we echter door de gesloten systemen en vele beperkingen nog niet spreken. Een Braziliaans bedrijf heeft daar wat op gevonden en brengt een lcd led tv met Windows 8.1 op de markt.

Het Braziliaanse Apek heeft een nieuwe serie lcd led tv’s online gezet die draaien op een licht aangepaste versie van de Windows 8.1.-software van Microsoft. De modellen beschikken over een Full HD-resolutie, een quadcore AMD-processor, een 60GB SSD, een 500GB harddisk. Het zijn eigenlijk volwaardige computers maar dan met een touch-screen en een geoptimaliseerde versie van Windows 8.1.

MaxPad-tv

De nieuwe tv’s gaan onder de naam MaxPad en komen in formaten van 39-inch, 50-inch, en 64,5-inch. Optioneel kunnen de modellen van een voet voorzien worden en de bijgeleverde afstandsbediening dient tegelijkertijd als muis en keyboard. De tv’s zijn daarbij uitgerust met een 5 megapixel camera voor het voeren van videogesprekken.

Voor dit alles moet wel flink betaald worden. De Apek MaxPad met een formaat van 39-inch gaat namelijk over de toonbank voor maar liefst 5.700 dollar. Of de tv’s ook naar Europa komen is niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.