Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Binnen 10 jaar een 4K Ultra HD tv in 80% van de huishoudens’

Geschreven door
Geplaatst op1 april 2014, 13:46 CategorieOnderzoeken

Dit jaar verschijnen de eerste 4K Ultra HD tv’s die ook voor de gemiddelde consument betaalbaar zijn. Onder meer Philips, Samsung en Sony hebben relatief betaalbare modellen aangekondigd of reeds gelanceerd. Het is nu dus aan consumenten en contentproviders om de techniek te laten slagen door respectievelijk 4K tv’s te kopen en voldoende content beschikbaar te stellen.

Volgens onderzoek van Parks Associates zal de adoptie van 4K Ultra HD sneller verlopen dan we bij HD gezien hebben. Het onderzoeksbureau geeft aan dat inmiddels 82 procent van de Amerikaanse huishoudens over een HD tv beschikt, 15 jaar nadat HD geïntroduceerd werd. Ultra HD moet sneller geaccepteerd worden door de massa. Parks Associates verwacht dat dit binnen twee of drie jaar al het geval is.

Het onderzoeksbureau verwacht dat binnen tien tot twaalf jaar 80 procent van de huishoudens beschikt over een 4K Ultra HD tv. Als reden voor de snellere adoptie geeft Parks Associates dat de prijzen van 4K tv’s sneller dalen dan die van HD tv’s 10 jaar terug. Dit jaar kunnen 4K Ultra HD tv’s gekocht worden voor de prijs van een high-end Full HD tv. De goedkoopste modellen gaan voor prijzen rond de 1.500 euro over de toonbank.

Een overzicht van alle 4K Ultra HD tv’s die dit jaar in Nederland gelanceerd worden vind je in het 2014 home cinema overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.