Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BenQ lanceert PG2401PT Color Management Display

Geschreven door
Geplaatst op14 april 2014, 15:32 CategorieLcd en led tv's

BenQ introduceert met de Color Managment Monitor PG2401PT een high-end monitor voor professioneel gebruik. De nieuwe 24-inch monitor is ontwikkeld voor de vakgebieden fotografie, beeldbewerking en druk, waarvoor een continu hoge kleurvastheid allesbepalend is. De BenQ PG2401PT is momenteel verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1.399 euro.

De BenQ PG2401PT voldoet aan de eisen van G7, FOGRA en andere kleurcertificaten van de grafische industrie, volgens internationale ISO-normen. Het display biedt 100 procent afdekking van het CMYK-kleurbereik, 99 procent in het Adobe RGB-kleurbereik, een 14-bit 3D-Look-Up-Table (LUT), hoogwaardige afwerking, evenals Delta E ≤ 2 kleurprecisie.

Het display is ontwikkeld in samenwerking met X-Rite, een van de marktleiders op het gebied van kleurenwetenschap en technologie. De software ‘Palette Master’, waarvan de kleurkalibratiesoftware wordt meegeleverd, het intuïtieve bedieningspaneel en een groot aantal instellingsparameters zorgen samen voor snelle hardwarekalibratie en professionele kwaliteit van de kleurprofielen.

BenQ-monitor-2

Het IPS-scherm met LED-achtergrondverlichting heeft een WUXGA-resolutie van 1920 x 1200 in 16:10 formaat. Het 10 bit-scherm beschikt over een contrastratio van 20 miljoen:1 en geeft volgens de fabrikant schakeringen en kleurovergangen weer in natuurlijke gradaties. Voor optimale ergonomie op de werkplek wordt gezorgd door de traploze verstelbaarheid in hoogte van maximaal 150 mm en de pivotfunctie, die het mogelijk maakt het beeldscherm zowel horizontaal als verticaal te draaien. Om irritaties door omgevingslicht en reflectie te reduceren, zijn de displays van de PG-serie uitgerust met een afneembare monitorkap. 

Het apparaat beschikt over DVI-D, HDMI, DisplayPort en Mini DisplayPort, evenals drie USB 3.0-ports (2x up/1x down) en een geïntegreerde SD-kaartlezer. BenQ garandeert voor de PG2401PT vijf jaar lang een omruilservice op de werkplek. Daarbij komt de Zero Bright Dot-garantie van zes maanden. Die garandeert dat de monitor vrij is van pixelfouten, overeenkomstig ISO9241-307 (pixelfoutklasse 1).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.