Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amazon lanceert Fire TV mediabox voor streaming en games

Geschreven door
Geplaatst op4 april 2014, 12:58 CategorieMediaspelers

Amazon gaat de concurrentie aan met onder meer de Google Chromecast en de Apple TV. Het Amerikaanse bedrijf heeft gisteren de Fire TV aangekondigd, een mediabox voor het streamen van video en spelen van games.

Amazon Fire TV

De Amazon Fire TV is een complete mediabox die volgens het bedrijf gebruiksvriendelijker, minder gesloten en geschikter voor games is dan de concurrentie. Het apparaat is voorzien van een krachtige quadcore-processor met 2GB aan werkgeheugen, en draait op een aangepaste versie van Android. 

De mediabox is voorzien van dualband 802.11n WiFi en een ethernetpoort, beschikt over 8GB aan opslagruimte en kan met bijvoorbeeld een receiver gekoppeld worden middels de optische uitgang. De software is een aangepaste versie van Android, met volgens Amazon eenvoudige mogelijkheden voor het zoeken naar interessante content. Amazon biedt content uit de eigen app-store en videodienst aan, maar ook is het mogelijk content van diensten als Netflix en YouTube te bekijken. De Fire TV kan content weergeven in Full HD 1080p-resolutie en biedt ondersteuning voor Dolby Digital Plus met maximaal 7.1-kanaals audio.

Amazon-Fire-TV

De meegeleverde Bluetooth-afstandsbediening beschikt over een ingebouwde microfoon waardoor je ook middels spraak kunt zoeken en navigeren. Ook is er integratie met tablets en smartphones. Voor deze apparaten is de X-ray-app ontwikkeld. Deze toont aanvullende informatie over de programma’s en films die via de Fire TV gekeken worden. Voor het spelen van games brengt Amazon een zelf ontwikkelde controller uit, maar de spellen zijn ook te bedienen middels de app of de afstandsbediening.

Prijs en beschikbaarheid

De Amazon Fire TV is inmiddels in de Verenigde Staten te koop voor een prijs van 99 dollar. Met controller ligt de prijs op 140 dollar. Of de mediabox op termijn ook naar Nederland komt is nog niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.