Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha onthult 2014 line-up receivers, met de RX-V677 en RX-V777

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2014, 15:03 CategorieReceivers

Na onder meer de RX-V377 instap A/V receiver en de YAS-103 soundbar introduceert Yamaha vandaag vier nieuwe middenklasse receivers. De fabrikant brengt de RX-V477, RX-V577, RX-V677 en RX-V777 naar Nederland.

Yamaha 2014 receivers

De RX-V477 is een 5.1-kanaals receiver met een vermogen van 80 Watt per kanaal. De RX-V577, RX-V677 en RX-V777 zijn 7.2-kanaals receivers met een vermogen van respectievelijk 80 Watt, 90 Watt en 95 Watt per kanaal. Deze wattages zijn berekend bij 6 Ohm, 20Hz-20kHz, 0.09 % THD en twee aangedreven kanalen.

Alle modellen, met uitzondering van de RX-V477, beschikken over ingebouwd WiFi. Hierdoor kan eenvoudig verbinding gemaakt worden met het thuisnetwerk voor het streamen van content, en het internet voor toegang tot diverse muziekdiensten. Via de optionele WiFi-adapter Yamaha YWA-10 kan de RX-V477 draadloos worden verbonden met het thuisnetwerk. De RX-V777 is daarbij voorzien van Bluetooth voor het draadloos streamen van audio vanaf smartphones en tablets. Deze mobiele apparaten kunnen ook voorzien worden van de vernieuwde AV Controller App waarmee de receivers bediend kunnen worden.

Yamaha-RX-V477

Andere features die exclusief voor de RX-V777 weggelegd zijn, zijn de twee HDMI-uitgangen met 4K/60p upscaling, HDMI Zone B voor het versturen van audio en video naar een extra ruimte, en Yamaha’s YPAO R.S.C systeem voor het optimaal instellen van de receiver en aangesloten speakers. De RX-V777 beschikt bovendien over een speciaal ontwikkeld frontpaneel van aluminium dat niet alleen zorgt voor een elegante uitstraling maar ook voor extra stevigheid ten behoeve van een beter geluid.

De RX-V677 komt met één HDMI-uitgang met 4K/60p upscaling, maar beide receivers zijn voorzien van HDMI 2.0-poorten voor de doorvoer van 4K Ultra HD-content. Ook zijn beide receivers compatibel met Rhapsody en Spotify, en voorzien van Yamaha’s YPAO Volume-techniek voor een betere audioweergave bij lage volumes. De RX-V677 en RX-V777 kunnen daarbij ook hoge resolutie formaten zoals Apple Lossless, FLAC of WAV tot maar liefst 192kHz / 24bit afspelen. Via Wireless Direct is ook de draadloze weergave vanaf mobiele apparatuur mogelijk. De AV-receivers bieden met HTC Connect en MHL extra aansluitingsmogelijkheden voor compatibele smartphones en tablets.  De AV-receivers beschikken over een Multi-Zone-functie, de Party-Modus van de RX-V777 voorziet bovendien het hele huis van gelijkmatige en synchrone muziek.

Yamaha-RX-V777

Alle modellen in de 2014 receiver line-up zijn uitgerust met HDMI Audio Return Channel (ARC) ondersteuning, 3D pass-through, 4K pass-through, Spotify en Pandora integratie, HTC Connect, Burr-Brown digital audio converters voor 192kHz en 24-bit resolutie audio via streaming of USB, streamen middels Apple AirPlay, en Yamaha’s Virtual CINEMA FRONT technologie. Met deze laatstgenoemde feature is surround-sound ook mogelijk in ruimtes waar geen achterste luidsprekers kunnen worden opgesteld: het virtueel ruimtelijke geluid wordt, vergelijkbaar met een soundbar zoals de Yamaha YAS-modellen, geproduceerd via de voorste luidsprekers.

Prijs en beschikbaarheid

De Yamaha RX-V477 (399 euro), RX-V577 (499 euro), RX-V677 (599 euro) en RX-V777 (699 euro) moeten vanaf begin april in de winkels verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.