Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha lanceert RX-V377 instap A/V receiver

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2014, 14:04 CategorieReceivers

Yamaha heeft de afgelopen weken verschillende nieuwe AV-producten aangekondigd, waaronder de BD-S677 Blu-ray speler en YAS-103 soundbar. Vandaag introduceert de fabrikant de eerste nieuwe A/V receiver voor 2014; de Yamaha RX-V377.

De Yamaha RX-V377 is een instapmodel maar nog steeds volledig uitgerust en dus geschikt voor iedereen die een mooi home cinema systeem wil samenstellen. De RX-V377 is een 5.1-kanaals receiver met 100 Watt (8 ohms, 1 kHz, 0.9 percent THD, 1-ch. driven) aan vermogen per kanaal. De geïntegreerde versterkeropbouw en de hoogwaardige 192 kHz / 24 Bit Burr Brown DAC’s voor alle kanalen zorgen volgens de fabrikant voor een hoogwaardige geluidskwaliteit.

Ook is de receiver voorzien van 4K Ultra HD pass-through, wat inhoudt dat je 4K-materiaal via de receiver kunt doorsturen naar een 4K Ultra HD tv. Bovendien is de AV-receiver compatibel met 3D-films. Voor diegenen die alle vijf de speakers in de voorzijde van de kamer willen plaatsen is de Cinema Front door Yamaha ontwikkeld. Hiermee krijg je, volgens de fabrikant, toch nog een surround sound geluid.

Yamaha-RX-V377-2

Verder beschikt de Yamaha RX-V377 over vier HDMI-ingangen, een HDMI-uitgang met ARC-ondersteuning, een USB-poort aan de voorzijde, Cinema DSP met 17 DSP modi, het YPAO-systeem voor automatische kalibratie, en de Silent Cinema en Compressed Music Enhancer-technieken voor een optimale audioweergave. Natuurlijk is er ook ondersteuning voor de nieuwste audioformaten, waaronder Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio.

Yamaha-RX-V377-3

De AV-receiver wordt eenvoudig bediend via de nieuwe systeemafstandsbediening. Een kleuren on-screen-display zorgt voor de weergave van alle menu’s, dat naar keuze kan worden ingesteld op Duits, Engels, Frans, Spaans, Russisch, Italiaans, Japans of Chinees. Om muziek van smartphone, tablet en notebook draadloos via de RX-V377 af te spelen is de Bluetooth Wireless Audio Receiver Yamaha YBA-11 als optioneel accessoire verkrijgbaar.

De Yamaha RX-V377 receiver is vanaf eind maart 2014 in Nederland verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs bedraagt 269,00 euro inclusief btw.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.