Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

XPlay introduceert XPlay Hybrid mediaserver voor back-ups van media

Geschreven door
Geplaatst op7 maart 2014, 14:28 CategorieMediaspelers

Na de lancering van de XPlay Media Servers in december vorig jaar, komt XPlay International nu met de XPlay Hybrid. Deze mediaserver waarmee back-ups gemaakt kunnen worden van films en muziek, is gericht op high-end voor de gewone consument.

De XPlay Hybrid is een nieuwe media server die 1:1 back-ups maakt van media als films en muziek. Het apparaat komt in twee uitvoeringen; een model voor Save-Mode en een model voor Storage-Mode. De Save-Mode variant biedt ruimte voor 100 Blu-ray’s, 600 dvd’s, of 6.000 cd’s (met back-up). De Storage-Mode variant biedt ruimte voor 200 Blu-ray’s, 1.200 dvd’s of 12.000 cd’s (zonder back-up).

Xplay-hybrid-3

De mediaserver heeft verschillende mogelijkheden om de ingeladen media beschikbaar te maken door het gehele thuis netwerk. Zo kun je bijvoorbeeld je verzameling albums afspelen vanuit je Sonos of Linn Netwerk player op Flac-formaat, of je collectie films direct streamen naar je smartphone en tablet. De collectie is met informatie en trailers volledig te beheren via de mobile app.

Xplay-hybrid

De movie data-base beschikt op het moment over meer dan 800.000 titels wereldwijd en hier worden gemiddeld 200 titels per dag aan toegevoegd. Er wordt elke 24 uur opnieuw gecheckt of de juiste informatie al beschikbaar is, en kan de klant niet wachten dan kan de XPlay Support gebeld worden en zal de film direct worden toegevoegd doormiddel van de barcode en Disc-ID.

De XPlay Hybrid zal deze maand nog verkrijgbaar zijn bij gespecialiseerde dealers en installateurs. 

 • Delen:

Reacties

 1. Esther de Vries
  08 maart, 2014 om 8:47

  dat ziet er goed uit, wat is de website van dit product kan het niet vinden..!?

 2. W.
  08 maart, 2014 om 11:31
  • Esther de Vries
   08 maart, 2014 om 16:57

   Hartelijk bedankt, misschien slim om bij het bericht te laten zetten. een ideetje!

 3. Fabian
  15 maart, 2014 om 17:13

  Het ziet er idd goed uit. Maar als ik een blik op de specs. werp is er niets wat de highend prijs verklaart. In feite zijn het (rebranded) origenAE behuizingen met PC hardware. In feite betaal je dus een absurd bedrag voor customized software.

  • XPlay Support
   29 mei, 2014 om 19:50

   Beste Fabian, Bedankt voor je interesse. voor de computer mensen onder ons lijkt het qua hardware specs inderdaad alsof de prijs niet helemaal klopt, echter kan ik je garanderen dat dit niet het geval is. Deze media servers komen met 3 jaar garantie en levens lange Service & Support, de componenten die gebruikt worden zijn allemaal van enterprise klasse. ook zorg deze Media Server er voor dat elke originele CD, DVD & Blu-ray bit voor bit word gekopieerd naar de interne opslag. De opties die hij jou daarna geeft zijn zeer uitgebreid zoals een film converten naar bijvoorbeeld MP4 High Profile, MP4 Universal of MKV inclusief premium meta-data en audio de streams en subs die jij er in wilt hebben. Waar ter wereld jou fysieke films collectie vanaf jou XPlay Media Server naar je toe streamen.

   Dit is pas een handje vol van wat hij nog meer kan en zal altijd markt comfort blijven dankzij de goede kwaliteit hardware en de updates die wij blijven uitgeven dus ook na 3 jaar nog gewoon markt comfort.

   als je nog meer vragen heb neem gerust een kijkje op de website of ga een langs bij een dealer.

   MVG
   XPlay Support

 4. Gert
  25 april, 2014 om 9:15

  Oke, wat ik begrijp: je stopt er een mediaschijf in en hij maakt een directe kopie. Deze staat in het netwerk, dus kan je er overal afhalen. Echter heb ik wat vragen:
  – Hoe krijg ik deze op mijn oude plasma scherm, HDMI, of heb ik hiervoor een mediaspeler nodig?
  – kan ik ook aangeven, dat ik bepaalde ondertitels/ audio zoals Frans DTS niet wil meekopieren?
  – Kan ik mijn audiobestanden, die ik nu op een netwerkschijf heb staan, op dit apparaat zetten, of kan ik ze via een optische uitgang van dit apparaat, rechtstreeks naar de versterker streamen?

  Groeten Gert

  • Martijn Chel
   25 april, 2014 om 9:55

   Hoi Gert,
   Geen probleem 🙂

   – Je moet even per server kijken wat de aansluitingsmogelijkheden zijn, en of je wellicht kan streamen vanaf de server naar je tv of een aangesloten mediaspeler. Ik zou voor dit soort apparaten wel even naar een speciaalzaak gaan.
   – Nee, zoals ik het zie niet. Er wordt 1 op 1 een kopie gemaakt.
   – Lijkt me wel maar is afhankelijk van het model. Ga dus even langs een speciaalzaak. Daar kunnen ze je er alles over vertellen.

  • XPlay Support
   29 mei, 2014 om 20:41

   Beste Gert,

   Bedankt voor je interesse,

   – Om jou gearchiveerde DVD & Blu-ray’s op je tv te krijgen heb je een netwerk media player nodig, zoals een Dune, Popcorn Hour, Zappiti, Oppo, Etc.
   XPlay is gemaakt met de liefhebbers in het hoofd, die grote collecties fysieke films of albums hebben ook deze mensen zouden het leuk vinden om hun bestaande collectie digitaal te zien in een bibliotheek, het vervolgens te kunnen beheren, trailers bekijken, premium meta-data bekijken die niet op de cover staan, aangeven dat je die ene film hebt uitgeleend of bijvoorbeeld in de winkel met je toestel de barcode van een film scannen om even een trailer te bekijken of aan je wishlist toe te voegen. In jou geval zou ik voor jou oude plasma een chromecast gebruiken.

   – De XPlay Rip-n-Store Server maakt eerst bit voor bit een kopie van de disc en voegt hem aan je bibliotheek toe, Daarna ben je in de gelegenheid om de film te converteren naar jou gewenste formaat voor bijvoorbeeld een Smart TV of chromecast. Bij de convert mogelijk heden kun je zelf bepalen welke audio streams of subtitels je wel of niet er in wilt hebben. Je bent in staat om daarna ook weer de exacte kopie te verwijderen als je die toch niet gaat gebruiken om ruimte te besparen.

   – je kan jou bestaande audio niet er bij zetten deze server is gemaakt om de originele ID te lezen en hier de juiste meta-data van binnen te kunnen halen. Bij een mp3 of ander bestand heeft hij geen originele ID’s om te kunnen verifiëren welke Album cover er bij hoort, welk land van uitgaven of welke Artiest het is.
   Voor films is dit wel mogelijk maar hier leveren wij geen ondersteuning voor en kost dit veel werk om films te kunnen verifiëren want elk bestand moet juist getypt zijn met extra gegevens zoals het jaartal.

   XPlay Media Servers functioneren eigenlijk alleen als beheerbaar opslag en speelt zelf dus geen audio of video, word ook alleen aangesloten met een UTP en Stroomkabel.

   als je nog andere vragen hebt neem gerust een kijkje op de website of ga eens langs bij een dealer.

   MVG
   XPlay Support

 5. Gert
  25 april, 2014 om 9:16

  Volgens mij ben ik erg lastig….

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.